Photo Gallery

Emeklilere tek sefer 17.002 TL yatacak! Teklif Meclis’te

Emeklilere bir defaya mahsus 17 bin TL verilmesi için teklif Meclis’e sunuldu.

Abone Ol

Milyonlarca emekli Temmuz ayında ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon farkını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon farkını açıklamasının ardından 5 aylık enflasyon farkı belli oldu.

TÜİK verilerine göre, enflasyon Mayıs ayında aylık yüzde 3,37, yıllık ise yüzde 75,45 olarak açıklandı. Bu tablo ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,71 olarak ortaya çıktı.

Emekliler dört gözle maaş zammını beklerken bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Geçen yıl 2 bin TL olan bayram ikramiyelerine bu yıl yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL’ye çıkartıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram ikramiyelerin emeklilerin hesabına 10-14 Haziran tarihleri arasında yatacağını söyledi.

Emekliler maaşlarından yetersizliğinden şikayet ederken ikramiyelerinde daha yüksek olmasını bekledikleri dile getirmeye devam ediyor. Hayat pahalılığı karşısında emekliler zor günler geçirirken umutları yeşerten haber Meclis’ten geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında artırılması için kanun teklifi verdi.

Gürer, Bayram ikramiyesi ile 3 kilo pirzola alındığını altını çizen Gürer "Kurbanlık koyun alınabilmesi için bayram ikramiyesi asgari ücret olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Meclis’e kanun teklifini sunduklarını aktaran Fethi Gürer, emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan ve Kurban Bayram’larında, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiren Gürer, “Zira, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığı ortadan kalkmıştır.

Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.” İfadelerini kullandı.

Bayram ikramiyelerine bir hafta kalmışken Meclis’e sunulan teklif kabul edildiği takdirde emeklilere bayram ikramiyesi tutarı güncellenmiş olacak.