Foto Galeri

Emeklinin hesabına 13 bin TL yatacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye ödeme tarihi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Emekliye çifte ödeme yapılacak. Kurban Bayramı’nın Haziran ayına denk gelmesi ile birlikte hem emekli maaşını hem de 3 bin lira olan bayram ikramiyesi hesaplara yatacak.

Abone Ol

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye ödeme tarihi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Emekliye çifte ödeme yapılacak.

Kurban Bayramı’nın Haziran ayına denk gelmesi ile birlikte hem emekli maaşını hem de 3 bin lira olan bayram ikramiyesi hesaplara yatacak. Emekliler için erken aylık da kulislerde konuşuluyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala geçim sıkıntısı yaşayan emekliler maaş zammına kadar merhem niteliğinde olacak ikramiyeleri şimdiden beklemeye başladı.

Bilindiği üzere emekli ikramiyelerine önceki bayramda yüzde 50 zamma gidilerek 2 bin TL’den 3 bin TL’ye getirilmişti.

Ancak enflasyonun yüzde 70’e dayandığı ortamda bu artışın düşük olduğu da belirtiliyor. Kurban Bayramı’nda ise ikramiyelerde bir artışında olmayacağı ise kesinleşti.

Ancak ikramiyelere ilişkin bayramın maaş günlerine denk gelmesi sebebiyle erken aylık ödemesi yapılacağı konuşuluyor.

Faruk Erdem YouTube kanalında bayram öncesi aylık ödenmesi yapılabileceği yönündeki kulis bilgisini paylaşmıştı. Aynı şekilde SGK Uzmanı Emin Yılmaz’da Kamu Son Haber’e verdiği demeçte ikramiyelerin 10 ile 14 Haziran arasında olabileceğini belirtmişti.

Ölüm maaşı alan dul yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar hisse oranlarına göre ikramiye alacak. Aylık oranı yüzde 75 olana 2 bin 250, yüzde 50 olana bin 500, yüzde 25 olana 750 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

İki aylık birden alanlara ise en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ödemeler yapılacak. En düşük emekli maaşı alanlar içinse hesaplara yatacak rakam maaş ödemesi ile birlikte 13 bin TL’yi bulacak.