Photo Gallery

En Çok Oscar Kazanan Filmler: Sinema Tarihinin Ölümsüz Eserleri

Sinema tarihinin en görkemli ödülü olan Oscar'lar, yıllar boyunca sinemaseverleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Peki, tüm zamanların en çok Oscar kazanan filmleri hangileri? İşte sinema tarihinin zirve yapıtları...

Abone Ol

"Savaş Gemisi", "Forrest Gump" ve "The Last Emperor": 7'şer Oscar 1981 yapımı "Savaş Gemisi", 1994 yapımı "Forrest Gump" ve 1987 yapımı "The Last Emperor" filmleri, 7'şer Oscar ödülüyle diğer başarılı örnekler arasında yer alıyor. Bu eserler, hem teknik hem de sanatsal başarılarıyla sinema dünyasının zirvesine yükseldiler.

"West Side Story" ve "The English Patient": 8'er Oscar Klasikleşen müzikaller arasında yer alan "West Side Story" (1961) ve savaş dönemini anlatan "The English Patient" (1996) filmleri, 8'er Oscar ödülü alarak bir diğer başarılı örnek teşkil ediyor. Özellikle "West Side Story", dans ve müzik türündeki başarısıyla sinema tarihine geçti.

"Titanik" ve "Yüzüklerin Efendisi": 11'er Oscarla Devler James Cameron'un yönetmenliğini yaptığı "Titanik" (1997) ve Peter Jackson'ın imzasını taşıyan "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" (2003) filmleri de 11'er Oscar ödülü alarak "Ben Hur" ile aynı rekoru paylaşıyor. Hem görsel hem de duygusal etkileriyle sinemaseverleri büyüleyen bu iki film, tüm zamanların en çok Oscar kazanan yapıtları arasında yer alıyor.

"Ben Hur": 11 Altın Heykelle Rekor Kıran Başyapıt 1959 yapımı "Ben Hur", Akademi Ödülleri tarihinde en çok Oscar kazanan film unvanına sahip. Yönetmen William Wyler'ın yönettiği bu muhteşem tarih filmi, 11 dalda Oscar ödülü almayı başardı. Başrollerde Charlton Heston'un yer aldığı film, seyircileri büyüleyici sahneleriyle etkilemeyi başarmıştı. Ailenizle birlikte izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz!