Photo Gallery

En Ürkütücü Su Altı Canlıları!

Dünyanın dört bir yanındaki okyanuslarda yaşayan ve sizi ürpertici güzellikleriyle şaşırtacak su altı yaratıkları!

Abone Ol

Dev Kalamar (Architeuthis)  Dev kalamarlar, okyanusun en efsanevi yaratıklarından biridir. 18 metreye kadar büyüyebilen bu devasa yaratıklar, bir insan başı büyüklüğündeki gözleriyle gerçekten korkutucu. Düşünsenize, dev kollarıyla derin sularda süzülen bu yaratıkla karşılaşmak nasıl olurdu?

Goblin Köpekbalığı (Mitsukurina owstoni)  Goblin köpekbalığına "yaşayan fosil" deniyor ve görünüşü gerçekten ürkütücü. Uzun ve garip burnu, çarpık dişleri ve solgun pembe rengiyle denizin karanlık köşelerinde süzülen bir kabus gibi.

Fener Balığı (Lophiiformes)  Karanlık sularda avlanma ustası olan fener balığı, başının üstündeki ışıklı organıyla avlarını cezbedip yutar. Dişleri keskin ve korkutucu olan bu balık, derin denizlerin dehşet verici avcılarından biridir.

Viperfish (Chauliodus sloani)  Viperfish, uzun ince gövdesi ve keskin dişleriyle denizlerin en tehlikeli avcılarından biri. Dişleri öylesine uzun ki ağzını kapattığında bile dışarıda kalıyor. Parlayan bir ışık organı da var, bu da onu daha da korkutucu kılıyor.

Denizaltı Ninni Balığı (Melanocetus johnsonii)  Bu korkunç görünümlü balık, dişlerini göstermekten çekinmez. Uzun ve keskin dişlerle dolu bir ağıza sahiptir ve büyük avları yutma yeteneği vardır. Karanlık denizaltı dünyasında avlarını sinsice yakalar.

Fangtooth (Anoplogaster cornuta)  Fangtooth, adını devasa ve keskin dişlerinden alır. Küçük gövdesine rağmen dişleri, vücudunun büyüklüğüne oranla oldukça büyüktür. Karanlık ve soğuk derinliklerde yaşar ve bu balık, denizlerin en korkutucu yaratıklarından biri olarak kabul edilir.

Pelikan Yılanbalığı (Eurypharynx pelecanoides)  Dev bir pelikanın ağzını andıran büyük ağızları ve yılanımsı gövdeleriyle, pelikan yılanbalıkları denizlerin derinliklerinde yaşayan korkutucu bir türdür. Ağızları öylesine büyük açılabilir ki, vücutlarının üç katı büyüklüğünde avları bile yutabilirler.