Photo Gallery

Günümüz Dünyasını Şekillendiren 5 Bilim İnsanı

Sizler için günümüz dünyasına şekil veren bilim insanlarını ve onların hayat felsefesini yansıtan sözlerini paylaştık.

Abone Ol

"Çok çalışmanın yerini tutan başka bir şey yoktur!" Thomas Edison, Albert Einstein ile neredeyse aynı kadere sahip olan ve henüz ilkokul yıllarında öğretmeni tarafından "zeka geriliği" tanısı konulan bir kişiydi. Günümüzde kullanılan ampullerin mucidi olarak önemli bir bilim insanı olarak kabul edilir.

"Doğanın sırlarını öğrenmek insanlığın yararına mıdır? Bu gizemden faydalanacak kadar olgun olabilecek miyiz?" Marie Curie, Nobel Ödülü alan ilk kadın ve Radyasyon alanında büyük çalışmalar yapmış önemli bir bilim insanıdır. Hayatını adadığı çalışmalar nedeniyle radyasyona uzun süre maruz kalmış ve ölümü de bu nedenle olmuştur.

"Fikrimi çalmalarını değil kendi fikirlerinin olmamasını umursuyorum." Alternatif akımın yaygın kullanımına katkıları, ölüm ışını gibi önemli buluşları ve bedava elektrik dağıtma idealizmiyle tanınan bir bilim insanı olan Nikola Tesla, geçmişte Thomas Edison için çalışmış, ancak vaat edilen primini alamayınca işinden ayrılmıştır. Projelerini finanse etmek için Edison'un şirketinde tünel işçisi olarak çalışmak zorunda kalmıştır. Hayatının son dönemlerinde bir otel odasında maddi sıkıntı içinde yaşamını sürdürmüş ve bu koşullarda hayata veda etmiştir.

"Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim ancak insanların deliliklerini değil." Isaac Newton, hastalıklarla geçen çocukluk yıllarına büyük kayıplar da eklenmesine rağmen hiçbir zaman pes etmeyerek çalışmaya devam etmiştir. Newton’ın yerçekimi kuramını keşfetmesiyle birlikte insanlık, bilimde yeni bir viraj almıştı. Yaşanan bu gelişme, birçok bilim dalının da bu denklemden beslenmesine olanak sağlamıştı.

"Ben atomu insanlığa hizmet etmek için parçaladım. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler." Almanya'da doğup büyüyen ve liseyle üniversite eğitimini İsveç’te tamamlayan Einstein ne yazık ki akademik kadroda kendisine yer bulamadığı için patent ofisinde müfettiş olarak kariyerine başlamıştır. 1905 yılında yayınlamış olduğu 4 makalesi değerinin anlaşılması konusunda oldukça büyük rol oynamıştır. Ancak bu teoremlerinin ispatlanması yaklaşık 15 yıldır sürüp birçok otorite tarafından ciddiye alınmamıştır. Bunlardan en dikkat çekeni ise tez çalışması olup üniversite heyeti çalışmalarını “ Gerçek dışı ve Hayalperest” olduğu için kabul etmemiştir.