Photo Gallery

İkinci El Fiyatlarında Büyük Düşüş

Yüksek enflasyonun gölgesinde kalan Türkiye otomobil piyasasında neler oluyor? İkinci el araç fiyatları neden düşüşe geçti? İşte detaylar...  

Abone Ol

İkinci el araba fiyatları bu tarihte çakılacak! Araba almayı planlayanlar hazırlığını tamamlasın, geri sayım başladı

Türkiye otomobil piyasası, son birkaç yıldır süregelen yüksek enflasyon ve artan araç fiyatlarıyla mücadele ederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıyla yeni bir döneme girdi. Yediemin otoparklarında bekleyen hacizli araçların piyasaya sürülmesiyle ikinci el araç fiyatlarında önemli bir düşüş bekleniyor.

Yediemin Otoparklarından Ekonomiye Can Suyu

Hacizli Araçlar Piyasaya Çıkıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre, yediemin otoparklarında bekleyen hacizli araçlar, 1 Kasım 2023 tarihinde satışa çıkarılacak. Bu durum, piyasaya yaklaşık 700 bin ikinci el otomobilin girmesi ve fiyatların yüzde 30'a varan oranlarda düşmesine yol açacak.

İkinci El Fiyatlarında Büyük Düşüş Beklentisi Sektör temsilcileri, piyasaya sürülecek hacizli araçların, mevcut yüksek fiyatları ciddi oranda düşüreceğini öngörüyor. Araçların piyasa fiyatının yüzde 10-15 altında satılması bekleniyor.

İhaleler UYAP Üzerinden Yapılacak "Hacizli araçlar ihale ile satılacak ve ihale süreci 1 Kasım'da başlayacak."

Yapılacak ihaleler, UYAP e-Satış platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, belirlenen teminatı yatırarak ihalelere katılabilecek ve başarılı bir satın alma durumunda, kanunun belirttiği şekilde ödemeleri gerçekleştirerek araçları devralabilecekler.

Bu gelişme, yüksek enflasyon ve fahiş araç fiyatlarıyla mücadele eden Türkiye otomobil piyasası için bir dönüm noktası olabilir. İkinci el araç piyasasında yaşanacak bu değişiklikler, hem alıcılar hem de sektör temsilcileri için yeni fırsatlar sunuyor.