Photo Gallery

İşte emekli ve memura temmuz ayında yapılacak zam

Merkez Bankası’nın tahmini doğrultusunda emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında alacakları zam da ortaya çıkmış oldu.

Abone Ol

Merkez Bankası tarafından yayınlanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde gelecek ay görülmesi beklenen enflasyon oranına yer verildi.

Merkez Bankası’nın tahmini doğrultusunda emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında alacakları zam da ortaya çıkmış oldu. 1/8

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu sabah açıklanan mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamları ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

TÜİK tarafından açıklanan verilerden umduğunu bulamayan emekliler, maaşlarına temmuz ayında yapılacak zamdan şimdiden ümidini kesti.

Emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak ara zam için referans olacak son veri ise 3 Temmuz tarihinde açıklanacak.

MERKEZ BANKASI 6 AYLIK ENFLASYON FARKINI AÇIKLADI Buna karşın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) paylaştığı son rapor, maaşlarına gelecek zam oranını bekleyen yurttaşların merakını biraz olsun giderdi.

Merkez Bankası tarafından düzenli olarak her ay yayınlanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, haziran ayında görülmesi beklenen enflasyon oranını paylaştı.

Merkez Bankası, emekli, memur ve memur emeklilerinin alacakları zam oranını belirleyecek olan 6 aylık enflasyon farkı için yüzde 23.5 seviyesine işaret etti.

EMEKLİLERE YAPILACAK ZAM KESİNLEŞMEYE BAŞLADI TCMB’nin yayınladığı rapor doğrultusunda yüzde 23.5 olarak şekillenmesi beklenen TÜFE oranına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yüzde 1.5 oranında refah payı eklenmesi bekleniyor.

Böylelikle, emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayı itibarıyla yüzde 25 zam yapılması öngörülüyor.