Photo Gallery

İşte futbolla alakalı en unutulmaz çizgi filmler!

Geçmişten günümüze bizimle birlikte büyüyen en unutulmaz çizgi filmleri sizler için derledik..

Abone Ol

Whistle! Rüyası profesyonel bir futbolcu olmak olan ancak kısıtlı yeteneklere sahip Kazamatsuri Shou'nun arkadaşlarının da desteğiyle yeteneğini geliştirip basamakları bir bir çıkmasını anlatan seri 2002 yılında yayına girip 39 bölüm sürmüştür.

Captain Tsubasa 1981'de Yoichi Takahashi tarafından yaratılmış bir manga serisidir. Manga popülerlik kazanınca aynı isimle anime olarak da uyarlanmıştır. Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır. Türkiye'de "Küçük Golcü" olarak da yayınlanmıştır. 1990'lı yıllarda futbolla yakından ilgilenen her çocuğun kaçırmadan izlediği en popüler çizgi filmdir.

Strikers Yine çok severek izlediğimiz çizgi filmlerden bitanesi de Strikers olmuştur. Konusu diğer çizgi filmlerden daha farklıdır. Karakterimiz Shun Godai, İtalya'ya büyükbabasının yanına gelmeye karar verir. Büyükbabası Shun'un kendi şirketinde çalışmasını ister ancak Shun, İtalya'da kendine başka bir ilgi alanı bulmuştur; Futbol. Büyükbabası, Shun'un futbol oynaması karşı çıkar.

Moero! Top Striker Moero! Top Striker sürekli Captain Tsubasa ile karıştırılan bir anime omuştur. Yine 1990'li yıllarda en çok ilenen çizgi filmlerden biri olan Moero! Top Striker akıllarımızda akula, serap ve magnum gibi ilginç vuruşlarla yer edinmiştir.

Inazuma Eleven Endou Mamorou efsanevi bir kaleci ve kendisi doğmadan önce ölmüş Japonya'nın en güçlü kalecilerinden biri olan Endou Daisuke'nin torunudur.Yeteneklerini inanılmaz olsa da, o ve okuldaki diğer 6 üye gerçek bir futbol kulübü yoksundur. Fakat kısa süre içinde Gouenji adında gizemli bir kişi futbol kulübüne katılarak Endou ve diğelerine yardım eder. Oradan, Endou ve ekibi dünyanın her yerinden oynarlar. Futbol sevgisi onları Futbol Frontier Uluslararası ve diğer mücadelelerde başarıya taşır.

Giant Killing 2010 yılında 26 bölümlük anime olarak yayınlanan Giant Killing, East Tokyo United isimli futbol takımının başından geçenleri konu alıyor. Bu serinin en önemli özelliği ise gerçekçiliği. Stadyumlardan, kamera açılarına kadar birçok detay özenle çizilmiş. İzlerken gerçek bir futbol maçı izliyormuş hissine bürünebilirsiniz.

Ganbare Kickers Captain Tsubasa'nın takliti olduğu için eleştirler alsa da kendine has konusu ile bizler de ayrı bir tat bırakmıştır. Kickers, Gregor adlı küçük çocuğun yeni taşındığı semtin okul takımına girmesiyle futbola olan aşkını göstermesini konu alan bir çizfi filmdir.

Aoki Densetsu Shoot Kakenshi Ortaokulu'nun süper üçlüsü olarak anılam; Toshihiko Tanaka, Kazuhiro Hiramatsu ve Kenji Shiraishi, okullarından mezun olduktan sonra hayranı oldukları Yoshiharu Kubo ile oynayabilmek için Kakegawa Lisesine girerler. Burada 3'ünün de başına ilgnç ve dramatik olaylar gelir. Konusu bakımından izleyenlere duygusal anlar yaşatan bir çizfi filmdir.

Ginga e Kickoff 2012 yılında yayına giren ve 39 bölüm süren seri, Predators takımının başından geçenleri anlatıyor. Serinin öne çıkan tarafı ise minyatür kaleden, körler futboluna, kadınlar futbolundan, 2'ye 2 maçlara kadar futbolun tüm yelpazesini gözler önüne sermesi.

Area No Kishi 2012 yılında yayınlanmaya başladıktan sonra 37 bölüm süren bu seri Japonya U-15 Milli Takımı'nın kaptanı olan Suguru Aizawa'nın trafik kazası sonucu ölümünden sonra kalbinin kardeşi Kakeru Aizawa'ya nakledilmesi ve dolayısıyla Dünya Kupası kazanma hayalini de kardeşine bırakmasını konu alır.