Photo Gallery

Kirada Oturan Emekliye Müjde! Her Ay Ödenecek!

Emeklilere yönelik yeni bir kira yardımı programı başlatıldı. Bu program, kira ödemekte zorlanan emeklilere her ay düzenli olarak maddi destek sağlayacak.

Abone Ol

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zamın ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira ödemekte güçlük çeken emekliler için bir kira yardımı programı başlattı. Bu yeni destek, özellikle kirasını ödemekte zorlanan emeklilere yönelik olarak tasarlandı.

Yapılan Zamdan Sonra Gelen Ek Destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi ve bu, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık artış oranını yüzde 42,6'ya çıkardı.

Kirasını Ödemekte Zorlanan Emeklilere Dikkat! "Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlarla zorlanan emekliler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti" diyerek, bu yeni destek programının önemini vurguladı.

Bu yeni destek programı, ekonomik sıkıntı içinde olan emeklilere ve vatandaşlara her ay düzenli olarak kira yardımı yapmayı amaçlıyor.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Kira yardımı programından faydalanmak isteyen vatandaşlar, ilçe kaymakamlıklarına veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de başvurular yapılabilecektir.

Ne Kadar Kira Yardımı Yapılacak? Kira yardımı miktarları, yaşanılan şehre göre değişkenlik gösterecek. Örneğin İstanbul için 3.500 TL, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir için 3.000 TL, diğer büyükşehirler için 2.500 TL ve diğer iller için 2.000 TL olarak belirlendi.

Kira yardımından faydalanmak için başvuru yapan kişinin hane gelirinin belirlenen sınırın altında olması ve gerçekten yardıma muhtaç olması gerekiyor.

E-DEVLET'TEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar şu adımları izleyebilirler: -T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. -Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin. -"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.