Photo Gallery

Milyonları ilgilendiren flaş karar! Artık faturalara ekstra o paralar da eklenecek

Milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi. Artık faturalara ekstra o paralar da eklenecek. İşte detaylar...

Abone Ol

Milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi. Doğal gaz faturalarına artık o para eklenecek. 'Tüm aboneleri kapsayacak uygulamanın başlayacağı tarih belli oldu.

Artan enflasyon ve ardı ardına gelen zamlar, vatandaşların hayatını zorlaştırmaya devam ediyor. Bu durum özellikle kış aylarında doğal gaz faturalarıyla birleşince vatandaşların cebini daha da zorluyor.

Hava soğudukça, doğal gaz kullanarak ısınan vatandaşlar faturalarının yüksekliği nedeniyle endişe duyuyorlar. Şimdi ise milyonlarca vatandaşa kötü haber verildi. 81 ildeki tüm aboneleri kapsayacak kararda artık doğal gaz faturalarına ekstra o para eklenecek.

Daha önce duyurulan indirimli doğal gaz kullanımı uygulaması, 14 Mayıs seçimleri öncesinde başlatılmış ve aylık 25 metreküp ile sınırlı tutulmuştu. Bu uygulama, özellikle mutfakta kullanılan doğal gaz için vatandaşlara 9 ay boyunca önemli bir indirim sağlamıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bu uygulama bir aylık ücretsiz ve 12 ay boyunca 25 metreküplük bedava doğalgaz olarak revize edildi.

1 YIL BOYUNCA İNDİRİM Erdoğan'ın vatandaşlar bir yıl boyunca evlerindeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullanacakları doğalgazı ücretsiz alacaklarını açıklamasıyla, aylık ortalama 25 metreküp doğalgaza denk gelen miktarın faturalardan bir yıl boyunca düşürüldü. Bu uygulama vatandaşlara yaklaşık 120 TL'lik bir indirim sağladı.

MAYIS AYINDA BİTECEK Ancak, 81 ilde geçerli olan bu uygulamanın, aksi bir karar alınmaması halinde Mayıs ayında sona ereceği belirtiliyor. Mevcut fiyatlar üzerinden hesaplandığında 25 metreküplük doğalgazın maliyeti 120 TL'yi buluyor ve doğalgaz fiyatlarına yapılacak bir zam durumunda, faturalara önemli bir ek ücretin eklenebileceği öngörülüyor.

3 AY SONRA FATURALARA O PARA EKLENECEK Özellikle 31 Mart seçimlerinin ardından vergi ve enerji fiyatlarında artış beklendiğinden, bedava doğalgaz uygulamasının sona ermesiyle doğalgaz faturalarındaki artışın daha belirgin olabileceği tahmin ediliyor. Bu da vatandaşların enerji maliyetleri konusunda yeni ekonomik zorluklarla karşılaşabilecekleri anlamına geliyor.