Foto Galeri

Öğrencilerin yüzünü güldürecek haber! O öğrencilere burs verilecek

Abone Ol

Pegasus Hava Yolları ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), Cumhuriyet'in 100. yılı anısına öğrencilere yönelik önemli bir iş birliğine imza attı.

"Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu" projesi kapsamında, üniversite öğrencilerine burs sağlanacak.

Bu proje, özellikle 1000 kız öğrenciyi kapsayarak eğitim hayatlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Projenin imza töreni Pegasus Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren başlayacak olan burs programı, öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca devam edecek.

Ayrıca, bu burslardan yüzde 25'i 6 Şubat depreminden etkilenen öğrencilere tahsis edilecek, bu önemli destekle deprem bölgesinden gelen öğrencilere umut olunacak.

Burs programı, sadece maddi destekle sınırlı kalmayacak.

Bursiyerler, Pegasus yöneticilerinden mentörlük desteği alacak, şirket içinde staj imkanlarından yararlanabilecekler.

Havacılık sektörü hakkında bilgi edinme fırsatları sunulacak ve öğrencilere havacılıkta kadın liderliğinin önemi anlatılacak seminerlere katılım imkanı sağlanacak.

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Güliz Öztürk, TEV ile yapılan iş birliği sayesinde tek seferde en çok sayıda bursiyere destek verdiklerini belirterek, gençleri parlak bir gelecek yolunda desteklemeye ve Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu proje, gençlerin eğitim hayatlarında önemli bir fırsat sunarken, aynı zamanda havacılık sektörüne olan ilgiyi artırma ve bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere yol gösterme amacı da taşıyor.