Photo Gallery

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, 31.2 Milyon Dolarlık Fiyatıyla Göz Kamaştırıyor!

Hazır olun, otomotiv dünyasında sınırları zorlayan bir başyapıtla tanışmaya! Rolls-Royce, yine nefes kesen bir modelle karşımızda: La Rose Noire Droptail. 31.2 milyon dolarlık dudak uçuklatan fiyatıyla "Dünyanın En Pahalı Otomobili" unvanını bir kez daha hak eden bu ihtişamlı araç, lüksün ve zarafetin vücut bulmuş hali.

Abone Ol

Boat Tail Tahtından İndirildi! Rolls-Royce, 2021 yılında tanıttığı 28 milyon dolarlık Boat Tail ile otomotiv dünyasına damga vurmuştu. Şimdi ise La Rose Noire Droptail ile kendi rekorunu paramparça ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırıyor. Bugatti'nin 18.9 milyon dolarlık La Voiture Noire modeli ise bu iki ihtişam abidesinin gölgesinde kalmışa benziyor.

Sadece 4 Kişi Bu Ayrıcalığa Sahip Olacak! Dünyada sadece 4 adet üretilecek olan La Rose Noire Droptail,  Rolls-Royce'un özel üretim departmanı Coachbuild'in incelikli işçiliğinin ve sınırsız hayal gücünün bir kanıtı. Marka tarihindeki ilk roadster model olma özelliği taşıyan bu iki kişilik otomobil,  çıkarılabilir sert tavanı ile hem göz alıcı bir roadster hem de etkileyici bir coupe olarak kullanılabiliyor.

"True Love" Kırmızısı La Rose Noire Droptail'in dış yüzeyini kaplayan özel "Hydroshade" boya, büyüleyici bir parlaklığa sahip. İki farklı tondan oluşan "Duotone" tasarım ise bu otomobile özel olarak geliştirilmiş. Romantik gül etkisini yansıtan etkileyici kırmızı rengin adı ise "True Love" yani "Gerçek Aşk". Bu isim bile başlı başına aracın ne kadar özel olduğunu anlatmaya yetiyor!

Baccara Gülünden İlham Alan İç Mekan La Rose Noire Droptail'in iç mekanı,  Rolls-Royce tarihinin en sofistike ve göz alıcı tasarımlarından birine ev sahipliği yapıyor. Siyah ve kırmızı renkli ahşap üçgenlerden oluşan ve 1.603 parçadan oluşan dekorasyon, tam iki yıllık bir emeğin ürünü. Karanlık Baccara gülünden ilham alınarak tasarlanan iç mekan, düşen gül yapraklarının soyut bir yorumunu yansıtıyor.

Kokpitte Audemars Piguet İmzası La Rose Noire Droptail'in sahipleri, kokpitlerinde yer alan özel yapım Audemars Piguet marka saat ile zamanı bile sanatsal bir deneyime dönüştürüyor. Yerinden çıkarılarak kola takılabilen bu özel saat,  bir düğmeye basılarak elektrikli bir mekanizma ile kolayca yerinden çıkabiliyor. La Rose Noire Droptail'in tasarımında her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Araca özel olarak tasarlanan ve gül deseniyle süslenen şampanya kutusu bile aracın ihtişamını tamamlıyor.

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail (2023): 31.2 milyon dolarlık fiyat etiketiyle listenin zirvesinde yer alıyor. Sadece 4 adet üretilecek olan bu özel model, "Gerçek Aşk" adlı özel kırmızı rengi, Baccara gülünden ilham alan iç tasarımı ve Audemars Piguet marka saatiyle dikkat çekiyor.

2. Rolls-Royce Boat Tail (2021): 28 milyon dolarlık fiyatıyla La Rose Noire Droptail'den önce "Dünyanın En Pahalı Otomobili" unvanını elinde bulunduruyordu. Adından da anlaşılacağı gibi, arka tasarımı lüks bir yattan esinlenilerek tasarlandı.

3. Rolls-Royce Sweptail (2017): 12.8 milyon dolarlık fiyatıyla 2017 yılında dünyanın en pahalı otomobiliydi. Tek bir müşteri için özel olarak tasarlanan bu coupe model, 1920'lerin ve 1930'ların Rolls-Royce modellerinden ilham alıyor.

 Rolls-Royce Phantom Serenity (2015): İç mekanında kullanılan özel ipek kumaşlarla dikkat çeken bu modelin fiyatı yaklaşık 1.1 milyon dolardı.

 Rolls-Royce Phantom Hyperion (2008): Tek seferlik üretilen bu Drophead Coupe model, yaklaşık 4.5 milyon dolara satılmıştı.

 Rolls-Royce 15 HP (1904): Markanın ilk otomobillerinden biri olan bu model, 2009 yılında müzayedede 7.25 milyon dolara satılarak Rolls-Royce tarihinin en pahalı otomobilleri arasına girdi.