Photo Gallery

Togg T10F Sedan Modeli Göz Kamaştırıyor: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Türkiye'nin otomobil sektöründeki gururu Togg, CES'te tanıtımı yapılan T10F modeliyle elektrikli araç pazarında iddiasını sürdürüyor.

Abone Ol

Türkiye'nin otomobil sektöründeki gururu Togg, CES'te tanıtımı yapılan T10F modeliyle elektrikli araç pazarında iddiasını sürdürüyor.

Elektrikli sedan kategorisinde yer alan T10F, hem yüksek performansı hem de ileri teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Araç, özellikle lale yapraklarını andıran tasarımı ve krom detaylarla süslenmiş tamamen kapalı ızgarasıyla estetik bir görünüme sahip.

Bumerang şeklindeki gündüz farları ve üzerinde bulunan ince LED farlar, T10F'nin ön yüzünü ayırt edici bir hale getirirken, aracın aerodinamik yapısına da katkıda bulunuyor.

İç mekânda ise 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve 29 inçlik geniş ekran bilgi-eğlence sistemi gibi yüksek teknoloji ürünleri barındırması, T10F'yi segmentinde öne çıkaran özellikler arasına yerleştiriyor.

Togg, T10F hakkında çok fazla detay paylaşmasa da aracın ısıtmalı direksiyon simidi, döner vites değiştirici, dokunmatik kontroller ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı gibi modern donanımlarla geleceğini doğruladı. Bagaj hacmi konusunda ise, 500 litrelik standart kapasite, arka koltukların katlanmasıyla 1350 litreye kadar genişletilebiliyor.

Performans açısından, giriş seviyesi model 215 hp güç ve 350 Nm tork üretebilen bir motora sahip. Bu güçle 0-100 km/s hızlanmasını 7,2 saniyede tamamlayabiliyor. Togg T10F hakkında yapılan fiyat tahminleri Avrupa'da 45 bin euro civarında olabileceğini işaret ediyor, ancak kesin bir fiyatlandırma henüz yapılmamış durumda.

Çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyon ise, 429 hp güç ve 700 Nm tork üretebiliyor. Bu güçlü versiyon, aracı 0-100 km/s hıza sadece 4,6 saniyede çıkarabiliyor. WLTP standartlarına göre, uzun menzilli pil seçeneği ile 600 km'ye kadar menzil sunması bekleniyor.

"88,5 kWh kapasiteye sahip olduğu bildirilirken, standart 52,4 kWh pilin 217 mil (350 km) menzil sağladığı söyleniyor." Togg ayrıca, 180 kW DC hızlı şarj cihazı ile pilin yüzde 20'den yüzde 80'e kadar sadece 28 dakikada şarj edilebileceğini belirtiyor.

Togg T10F'nin Türkiye'de satışa sunulmasının ardından Avrupa pazarına da giriş yapması planlanıyor.