Photo Gallery

Zamlı Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri Açıklandı

Emeklilerin merakla beklediği zamlı bayram ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu.

Abone Ol

Emeklilerin merakla beklediği zamlı bayram ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu.

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere, dul ve yetim maaşı alanlar ile yaşlılık maaşı alanlar da dahil olmak üzere geniş bir kesimi ilgilendiren ödemeler

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, emekliler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu ödemeden faydalanacak olanlar arasında Bağ-Kur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bulunuyor.

Ayrıca, bayram ikramiyesi şampiyon sporcular, dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık maaşı alanlar gibi farklı kesimlerdeki bireyler için de geçerli olacak.

Bayram ikramiyesinin artırılmasına dair bir kanun teklifi, 8. Yargı Paketi içerisine dahil edilmişti.

Bu teklif, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek ve kabul edilmesi durumunda Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Peki zamlı emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekliye bayram ikramiyesi düzenlemesi için TBMM Genel Kurulu'ndaki gelişmeler takip ediliyor.

%50 artış öngören 8. Yargı Paketi'nde bulunan kanun teklifi, Adalet Komisyonu'nda onay alarak Genel Kurul gündemine taşındı.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen emekli bayram ikramiyeleri, emeklilerin hesaplarına banka aracılığıyla aktarılıyor.

Bu düzenleme, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlar, üç ayda bir yaşlılık maaşı alanlar ve belirli şartları sağlayan diğer gruplar için de geçerli olacak. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

ZAMLI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ GÖRÜŞÜLECEK

Ramazan ayı yaklaşırken milyonlarca emekli ikramiye ödeme tarihlerini gündemine aldı.

Emekli ikramiyelerinin artırılmasına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı 8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’na geliyor.

Bayram ikramiyesinin 3 bin lira olmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Haftalık çalışmasına salı günü başlayan Genel Kurul’da Çarşamba günü emekli ikramiyesi konusunun ele alınması bekleniyor.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri, 2018 yılından itibaren her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılıyor.

Ramazan Bayramı bu yıl 10,11,12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Bayram günleri resmi tatil olduğundan bankalar kapalı olacak.

Geçtiğimiz yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı emekli ikramiye ödemeleri bayramdan 1 hafta önce yatırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı 21 Nisan’da başlarken ödemeler, 14-19 Nisan tarihlerinde tamamlandı.

2024 yılında ise Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde başlayacak. Emekli bayram ikramiyelerinin 3 Nisan tarihinden itibaren yatırılmaya başlanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Özellikle EYT düzenlemesi ile beraber emekli olmaya hazırlananlar ikramiyeden yararlanıp yararlanamacağını merak ediyor. Emeklilik dilekçesini Nisan ayına kadar verenler bayram ikramiyesi alabilecekler.

İşte, emekli ikramiyesi şartları Emekli maaşı alanlar (SGK, Emekli Sandığı, Bağkur) Yaşlılık aylığı alanlar Dul ve yetim maaşı alanlar (hisse oranına göre) Vazife malullüğü aylığı Ölüm aylığı Şehit yakınları Gaziler Muharip Gaziler Güvenlik Korucuları Şampiyon Sporcular Terörden zarar gören sivil vatandaşlar