Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'ta derbi heyecanı!

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ve Beşiktaş, 357. kez karşı karşıya gelecek. Bu tarihi mücadeleye RAMS Park ev sahipliği yapacak.

Abone Ol

10. haftaya lider olarak giren Galatasaray, 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile 25 puana ulaşarak zirveye yerleşti. Beşiktaş ise 6 galibiyet ve 2 beraberlik ile 20 puan toplayarak 3. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar, maç eksiğine rağmen zirve mücadelesini sürdürüyor.

357. randevuda heyecan dorukta

İki takım arasındaki ilk karşılaşma, 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanmış ve Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Bu uzun süredir devam eden ezeli rekabette, sarı-kırmızılı ekip bugüne dek 127 galibiyet elde ederken, siyah-beyazlılar 115 kez kazandı. 114 maç ise beraberlikle sona erdi. Galatasaray, bu maçlarda 496 kez gol sevinci yaşarken, Beşiktaş ise 469 gol attı.

Ligde de Galatasaray üstün

Süper Lig tarihindeki 132 karşılaşmada, Galatasaray 50 galibiyet ile üstünlüğünü koruyor. Beşiktaş ise bu süreçte 39 kez galip gelmeyi başardı. Toplamda 43 maç berabere sonuçlanırken, Galatasaray 162 kez fileleri havalandırarak Beşiktaş’ın 140 golüne karşı üstünlük sağladı.

Hakem Arda Kardeşler düdük çalacak

Bu kritik derbiyi, FIFA kokartlı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yanında yardımcı hakemler Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay görev alacak. Bursa bölgesinden hakem Arda Kardeşler, ilk kez Galatasaray-Beşiktaş derbisinde düdük çalacak. Maçın 4. hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

“Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki bu ezeli rekabet, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.”

RAMS Park’ta oynanacak bu mücadele, her iki takım taraftarları için büyük bir heyecan yaratırken, ligin zirvesinde dengeleri değiştirebilecek önemli bir mücadele olarak dikkat çekiyor.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!