Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'nın şikayeti üzerine İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "iftira" suçlamasıyla yargılanan Nazlı Ilıcak, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstinafta cezanın onanması üzerine 79 yaşındaki gazeteci-yazar, 4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine girmişti.

Denetimli Serbestlik Talebi İftira Davası Kapsamında Kabul Edilmedi

Ilıcak, cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından infazının tamamlanması için denetimli serbestlik başvurusunda bulundu. Ancak denetimli serbestlik, "iftira" suçlaması kapsamındaki dosyaya uygulanmadı.

Ilıcak'a 'Casusluk' Suçlamasıyla Müebbet Hapis Cezası

Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak hakkında ayrıca 'askeri ve siyasi casusluk' suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde farklı bir dava daha açılmıştı. Yargılama sonucunda, TCK'nın 330/1. maddesi yerine 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ilıcak'ın cezai süreci, kulislerdeki iddialarla birlikte geniş bir hukuki mücadeleyi de beraberinde getirdi. Gazeteci-yazarın hukuki temsilcileri, dosyanın ayrıntılarına ilişkin detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Editör: Fırat Çelik