Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi durumunu düzenleyen taslağını kamuoyuyla paylaştı. Bu taslağa göre kart, şifre ve kodların KDV'ye tabi olup olmayacağını belirleyen bir dizi kriterler belirlendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Açıkladı

Belirli Bir Ürün ya da Hizmeti Temsil Eden Kartlar

Gelir İdaresi Başkanlığı, Açıkladı

Kart, şifre ya da kod belirli bir ürün hizmeti temsil ediyorsa ve yurt dışından ithal ediliyorsa ya da Türkiye'de satılıyorsa, bu işlem KDV'ye tabi olur. Bu kartların Türkiye'de satılmasıyla birlikte hesaplanan KDV'nin satıcı firma tarafından beyan edilmesi gerekiyor.

Kart, şifre ya da kod belirli bir ürün hizmeti temsil etmiyorsa ve bir satın alma hakkı oluşturuyorsa, bu durumda satışlar KDV'ye tabi olmayacak. Bu kartlar kullanıldığında elde edilen ürün ya da hizmet KDV'ye tabi olacaktır.

Aracılık Hizmeti Verenlerin Sorumluluğu

Kart, şifre ve kodların satışlarından elde edilen bedeller üzerinden hesaplanan KDV'nin beyanı ile, aracılık hizmetini verenlerin sorumluluğundadır. Bu kapsamda alınan hizmet bedeli ya da komisyon gibi bedeller üzerinden hesaplanan KDV, aracılık hizmetini verenler tarafından beyan edilecektir.

Bu taslak ile, dijital ürün ve hizmetlerin satışında yaygın olarak kullanılan kart, şifre ve kodların vergisel durumunu netleştirmeyi amaçlamaktadır. 
Açıklamalara göre, taslak belirli kriterlere uyan kartların satışı KDV'ye tabi olacak, fakat tüm kart, şifre ve kod satışları aynı kapsamda.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57