Bursa

Genç kızın ağır yaralandığı kazada 18 yaşındaki ehliyetsiz sürücü serbest kaldı

Ehliyetsiz sürücünün çarptığı 16 yaşındaki lise öğrencisi ağır yaralandı. Serbest bırakılan sürücü, ailenin tepkilerine neden oldu.

Abone Ol

Bursa'da, 16 yaşındaki lise öğrencisi Zeynep Nas Sarıkaya, karşıdan karşıya geçerken ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Olaydan sonra kaçan 18 yaşındaki sürücü, teslim olduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Genç kız yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, ailesi ve yakınları hastane önünde acı dolu bir bekleyişe girdi. Baba Yetkin Sarıkaya, sürücünün serbest kalmasına isyan etti.

Ehliyetsiz sürücü hastane önünde tepkilere neden oldu

Olay, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Babasına ait lüks pick-up ile seyir halinde olan Efe Ş., kırmızı ışıkta durmamak için hızını artırarak yoluna devam etti. Tam bu sırada karşıya geçmeye çalışan Zeynep Nas Sarıkaya'ya çarptı. Genç kız çarpmanın etkisiyle yere savrulurken, sürücü olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin yardımıyla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Zeynep, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Serbest bırakılan sürücü aileyi kahretti

Sürücü Efe Ş., olaydan bir süre sonra polise teslim oldu. Ancak savcılık kararıyla denetimli serbestlik alması, hastane önünde umutla bekleyen aileyi ve yakınlarını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Baba Yetkin Sarıkaya, yaşadıkları acıyı anlatırken "Kızım üniversite sınavlarına hazırlanıyordu, arkadaşlarıyla vakit geçiriyordu. Eve dönmek üzereyken bu kaza oldu. Şimdi kızım iki gündür hayatta kalma mücadelesi veriyor, ama sürücü serbest bırakıldı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz," dedi.

“Biz çocuğumuzun derdiyle mi uğraşacağız, bunlarla mı mücadele edeceğiz”

Acılı bekleyiş hastane bahçesinde devam ediyor

Zeynep’in yakınları ve arkadaşları, hastane bahçesinde umut dolu bir bekleyişe girdi. Genç kızın hayatta kalması için dualar edilirken, sürücünün serbest kalması, tepkilere yol açtı. Hastane önünde toplanan aile, adaletin yerini bulması için seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!