Google hatalı kodları da arama sonuçlarının en üst sıralarında gösteriyor

Pulumi AI gibi platformlar, AWS gibi bulut servis sağlayıcılarında kod altyapısı oluşturmayı amaçlayan yapay zeka uygulamalarından destek alıyor. Ancak, bu kodların hatalı olabileceği konusunda uyarılarda bulunulsa da, Google'ın bu hatalı kodları indekslemesi ve arama sonuçlarının en üst sıralarında göstermesi geliştiricileri zor durumda bırakıyor.

Genç Gazete Google, Yapay Zekanın Ürettiği Hatalı Kodlar (6)

Google Yapay zekanın hatasını görmüyor

Bir geliştirici, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Google'ın bir numaralı arama sonucu olarak bir yapay zeka tarafından hatalı yazıldığı belli olan bir dökümanı gösterdiğini belirtti. Bu tür hatalar, zaten zor olan altyapı kodlarının bulunmasını daha da güçleştiriyor ve yazılım geliştirme süreçlerinde ciddi zaman kayıplarına neden oluyor.

Genç Gazete Google, Yapay Zekanın Ürettiği Hatalı Kodlar (5)

Bilgi kirliliğinin artmasına yol açıyor

Bu sorun sadece bireysel geliştiricileri etkilemiyor; genel olarak internet üzerinde yapay zeka ile üretilmiş, doğruluğu kontrol edilmemiş bilgilerin yayılması, gerçek bilgilerin göz ardı edilmesine neden oluyor. Yapay zekalar tarafından üretilen bilgiler, yanlışlıklarıyla birlikte yeni sistemlerde de kullanılabiliyor, bu da bilgi kirliliğinin artmasına yol açıyor.

Genç Gazete Google, Yapay Zekanın Ürettiği Hatalı Kodlar (4)

100 binden fazla yanlış yapay zeka cevabını temizlediler

Pulumi, şimdiye kadar sistemi 100 binden fazla yanlış yapay zeka cevabını kaldırarak "temizlik" yapmaya devam edeceğini açıkladı. Ancak bu çabalar, internet genelindeki bilgi kalitesini korumak için yeterli olmayabilir.

Genç Gazete Google, Yapay Zekanın Ürettiği Hatalı Kodlar (3)

Bu durumu sosyal medya da kullanıcılar her alanda insan gücü insan bilgisi gerekli notuyla paylaştılar. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zekanın ürettiği doğru olmayan bilgiler büyük karışıklıklara yol açar mı?

Genç Gazete Google, Yapay Zekanın Ürettiği Hatalı Kodlar (1)

Kaynak: Haber Merkezi