Bitlis’in Güroymak ilçesinde, yıllardır süren iki aile arasındaki husumet, düzenlenen barış yemeğiyle son buldu. Güroymak ilçesinin Günkırı beldesinde, Nazlıoğlu ve Eralan aileleri arasındaki anlaşmazlık, barışçıl bir şekilde çözülerek toplumda büyük bir huzur ortamı sağlandı.

Bursalı Ünlü Sedefkâr Karazeybek Hayatını Kaybetti Bursalı Ünlü Sedefkâr Karazeybek Hayatını Kaybetti

A W429083 03

Barış yemeği, Güroymak ilçesindeki Norşin medresesinde çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından duygusal konuşmalar yapıldı. Aile üyeleri, uzun süredir süren gerginlikten sonra birbirleriyle tokalaşarak, geçmişteki kırgınlıkları geride bıraktılar.

A W429083 02

Bu anlamlı etkinliğe, Güroymak Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, Güroymak Belediye Başkanı Eşref Mutlu, Güroymak Müftüsü Rıdvan Çelik ve çok sayıda din adamı ile kanaat önderleri de katıldı. Etkinlik, bölgedeki huzuru simgeleyen bir adım olarak hafızalarda yer etti.

Güroymak’ta gerçekleşen bu barış yemeği, yerel halk tarafından büyük takdirle karşılandı ve bölgedeki huzur ortamının pekişmesine katkı sağladı.

Kaynak: İHA