Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl'de de vakalarda artış yaşanıyor. Yapılan araştırmaya göre İnegöl, pozitif vaka sayısında en yüksek sayıya ulaşan ilçeler arasında 4.sırada yer alıyor. Son yapılan araştırmalara göre Bursa'nın, nüfusuna göre pozitif vaka sayısı en yüksek ilk 5 ilçesi sırasıyla şöyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Gürsu. İnegöl, merkez ilçeler çıkarıldığında ise zirvede yer alıyor.

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

Kentteki vaka artışı 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasındaki haritaya yansıdı. Haritada İnegöl'deki vaka yoğunluğunun merkezde olduğu görülüyor. Vaka sayısındaki artışın ardından denetimler sıkılaştırıldı. Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, her gün denetim yapılacak.

SÖYLEMEKTEN KAÇINIYORLAR

Testi pozitif çıkan hastaların temas ettikleri kişileri söylemekten kaçınmalarının vaka artışına neden olduğunu söyleyen Kaymakam Şükrü Görücü, maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı vaka artışının yoğun olduğu illerden birinin Bursa olduğunu aktaran Görücü, "Hasta olanın temas ettiği kişi, hasta olana 'Benimle temas ettiğini söyleme, bilmesinler' diyor. Bu nedenle hastalar temasta bulundukları kişileri söylemiyor ya da söylemek istemiyorlar. Evde olması gerekenler sokakta geziyor. Bu da vaka artışına neden oluyor. Vaka sayısının artmasının nedeni, yine insanımızın kendisidir. Evde karantinada olması gereken birisini polis ekiplerimiz yakalayıp, evine dönmesini sağladı" diye konuştu.