Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ve İstanbul Fuar Merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleşecek İstanbul Mobilya Fuarı, 26-31 Ocak 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

1 MİLYAR DOLARLIK YENİ İŞ BAĞLANTISI

Kaplayacağı alan ve konuk edeceği marka sayısıyla Avrupa ve Türkiye'nin en büyük organizasyonu olacak fuarın, dünyanın 8. büyük ihracatçısı olan Türkiye mobilya sektörüne 2021 yılı için 1 milyar dolarlık yeni iş bağlantısı sağlaması bekleniyor.

Koronavirüs önlemlerinin tam ve eksiksiz uygulanabilmesi için iki fuar merkezinde eş zamanlı olarak açılacak olan fuara, 300'e yakın İnegöllü firmanın katılması bekleniyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 BİN ALICISI DAVET EDİLDİ

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, dünyanın en büyük 10 bin alıcısının davet edildiği fuarda 2021 yılı için bir milyar dolarlık iş bağlantısı yapılmasının beklendiğini ifade ederek "İstanbul Mobilya Fuarı 23 salonda yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımı ile düzenlenecek. Fuar, toplamda 10 milyar dolarlık üretim hacmi bulunan markalarımıza, dünyanın dört bir yanından gelecek olan sektör profesyonelleri ve satın alımcılarla daha kapsamlı işbirlikleri için ciddi fırsatlar sunacak."

"Bu organizasyonun üstlendiği görevin son derece stratejik olduğunu düşünüyorum ve 2023 hedeflerinde ulaşmada kilit önemde bir role sahip olacak. Her fırsatı değerlendirmeliyiz. İstanbul Mobilya Fuarı, Türkiye'nin mobilya üssü olduğunu bütün dünyaya bir daha ve daha ileriden göstermek için organize edildi." diye konuştu.

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi

"BÜTÜN SEKTÖRLERİN EN BÜYÜK FUARINA HAZIRLANIYORUZ"

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise "TÜYAP ve İstanbul Fuar Merkezinde aynı anda yapılacak bütün sektörlerin en büyük fuarına hazırlanıyoruz. 100'ün üzerinde ülkeden on binlerce kişiyi bu fuara getirmeyi amaçlıyoruz. Bu fuarla Türkiye; Avrupa başta olmak üzere mobilyada ithalatçı durumunda bulunan bütün ülkelerin çekim merkezi haline gelecek. İstanbul Mobilya Fuarı, 260 bin metrekarelik alan üzerinde, Türkiye mobilya sektörünün hem tasarım hem de üretim gücünü gösteren en önemli organizasyonlardan biri olacak."

"Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz hassas kontroller sonrasında içeri girerek fuarı gezecek. Sosyal mesafenin korunmasına yönelik kurallar harfiyen uygulanacak. Ortak kullanım alanları sıkça dezenfekte edilip, fuar alanında kuracağımız dezenfeksiyon istasyonlarımızla tüm misafirlerimiz için maksimum hijyen sağlanacak. Fuar alanına giriş yapacak tüm çalışan, katılımcı ve ziyaretçilerimiz HES kodu ve kimlik kontrolü sonrasında içeri alınacak" dedi.