Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, yaptığı açıklamada; "Ecdadımızın bize miras bıraktığı fetih ruhuyla yetişmiş ve bu ruhla mücadele eden Yeniden Refah Partisi Teşkilatları olarak İstanbul'un Fethinin 567. Yıldönümünü aynı aşk ve heyecanla yasıyoruz ve basta Fatih Sultan Mehmet han olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İstanbul'un fethi nasıl ki kurtuluşun ve yeni bir çağın müjdesi ise, Yeniden Refah Partisi Teşkilatları da inşallah bütün vatanımızın ve bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisidir. Bu teşkilatların bu coşku ve heyecanın sebebi bu gün insanlığın kurtuluşu için yeniden fetih yapmak ihtiyacımızın olduğunu biliyor olmamızdır. Ve bu fethi sultan fatih gibi, genç, dinamik, azimli ve gayretli gençliğimizle gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır.

Bir fetih yapmak için önce o fethi yapacağımıza inanacağız. Tarih boyunca tüm fetihleri Milli Görüş şuuruyla yaptık. Bundan sonraki fetihleri de Milli Görüş şuuru ile Yeniden Refah Partisi olarak bizler gerçekleştireceğiz. Milli görüş şuuru olmayanlar asla fetih gerçekleştiremezler. Fetih gerçekleştirmek için neslimizin muhafaza edilmesi ve batı dayatması olan İstanbul paçavrası (İstanbul Sözleşmesi) nın yırtılıp atılması gerekmektedir. Bu paçavrayı da yırtıp atacak olan Yeniden Refah inancının lideri Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan ve onun inançlı kadrolarıdır"

"Batı ile işbirliği içinde olanlar, kendilerini batı medeniyeti normlarına göre dizayn edenler, İslam Medeniyetinin batı medeniyeti karşısında malup olduğunu ifade eden zihniyetler , ekonomi politikalarını gayrı milli reçetelerle yapanlar, Amerikan askerlerine rahmet okuyup, kendi askerinin başına çuval geçirenlere ses çıkaramayanlar fetih ruhunu idrak edemezler. Bir milletin fetih ruhunu idrak edebilmesi için; İstanbul surlarının dibine gömülmeyi vasiyet eden Eba Eyyub El Ensari Hazretlerini, Fethin kumandanı Sultan Fatih'i, fethin askerlerini ve sancaktarı Ulubatlı Hasan'ı, fethin manevi gücü Akşemsettin'i ve fethin sembolü Ayasofya'yı çok iyi bilmesi ve anlaması gerekir"

Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir

"Ve biz Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki, Feth'in sembolü Ayasofya'da, İslam Birliğini ilan ederek, Sultan Fatih'in torunları, Erbakan hocamızın evlatları ve talebeleri olarak 3. Şükür namazını kılacağız. Bu da son derece tarihi bir olaydır. Çünkü Sultan Fatih İstanbul'u fethettikten sonra ilk şükür namazını Fethin sembolü olan Ayasofya'da kıldı. İkinci şükür namazını ise Kurtuluş Savaşının arkasından İstanbul işgalden, esaretten kurtulduktan sonra dedelerimiz ve atalarımız tarafından Ayasofya Camiinde kılındı. Ne yazık ki, Ayasofya 1935 Yılında batı medeniyeti ile işbirliği içerisinde olan tek partili sistemin temsilcileri tarafından ibadete kapatılıp müze olarak açılmıştır. Yeniden Refah Partisi iktidarında Ayasofya Camii ibadete açılacaktır. Üçüncü şükür namazını ise inşallah bizler İslam Birliğini kurduğumuz gün Ayasofya Camiinde kılacağız. İstanbul'un Fethi bizler gösteriyor ki, fetih inancının karşısında hiçbir güç duramıyor, imkansız gibi gözüken şartlar hiçbir engel oluşturmuyor ve Milli Görüş ruhu ile gerçekleşen fetihler göz yaşı ve katliam değil, insanlığın hayrına ve mutluluğuna vesile oluyor. Cenab-ı Allah nice fetihler ve kurtuluşlar ile Ayasofya Camiinde şükür namazında buluşmayı nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.