MHP'Lİ ÜYELER KATILAMADI

İnegöl Belediyesi Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda gündem maddelerini ele aldı. MHP'li meclis üyelerinin katılmadığı meclis toplantısında, 16 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısında, İnegöl Belediyesinin 2018 yılı faaliyet raporu masaya yatırıldı. Faaliyet raporu görüşmeleri başlamadan önce Başkan Alper Taban yasa gereği, yerini Başkan Vekili Ahmet Kara'ya bıraktı.

AHMET KARA BAŞKANLIK ETTİ

Ahmet Kara başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılı faaliyet raporu görüşmelerinde İnegöl Belediyesinin 2018 yılında yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi.

Söz alan AK Partili üye Abdullah Akşeker, "Yaptığımız değerlendirme sonucu; faaliyet raporu, mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğunu sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Faaliyet raporunda yer alan bilgiler doğru, güvenilir, önyargısız ve tarafsızdır. Faaliyet raporu, ilgili tarafların ve kamuoyunun bilgi sahibi olmasını sağlamak üzere açık, anlaşılır ve sade bir dil kullanılarak hazırlanmıştır."

"Faaliyet raporunda yer alan bilgiler eksiksizdir ve faaliyet sonuçlarını tüm yönleriyle açıklamaktadır. Mali yılın faaliyet sonuçlarını gösterecek şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle AK Parti grubu olarak 2018 Yılı Faaliyet Raporunu onaylama yönünde oy kullanacağımızı belirtir saygılarımı sunarım. Raporun hazırlanmasında emeği geçen başta sayın belediye başkanımız ve diğer görevlilere AK Parti grubu olarak teşekkür ederiz." dedi.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

4,5 MİLYON TL FAİZ YÜKÜ

Söz alan İYİ Parti meclis üyesi İsmail Karaman ise Belediyenin 2018 yılında 4,5 milyon TL faiz ödediğini belirterek, "İnegöl; 46 ilden büyük ekonomisiyle il statüsünde bir ilçe. 4,5 milyon TL faiz yükümüz var. Biz yine faaliyet raporuna ret oyu kullanacağız" dedi.

YENİ FUAR ALANI YERİ İPTAL OLDU

Cevap veren Başkan Alper Taban da; "İfade edemeyeceğimiz, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir cevabımız yok. Belediye binamızla ilgili süreci tamamlamaya çalışıyoruz. En kısa sürede ihale edeceğiz. Yeni fuar alanı yeri iptal oldu. Yeni bir fuar alanının İnegöl'de olmasıyla alakalı herkesle aynı fikirdeyim. Yeni belediye binasından dolayı bütçemizde bazı sapmalar var. Bu süreci tamamladığımız da bütçede en ideal rakamı gerçekleştirmek istiyoruz. Binayla alakalı bir miktar kredi borçlanması gerçekleştirdik. Allah'a hamdolsun veremeyeceğimiz hiçbir hesap olmaz. 31 Mart seçimlerinde faaliyetlerimizle alakalı ilçe halkımızdan mutabakatını almış bulunmaktayız. Doğruya doğru bir yaklaşımla yaklaşmak gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan 2018 yılı faaliyet raporu, İYİ Partili ve CHP'li meclis üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLECEK

Gündemin 5. maddesinde yer alan Mesudiye mahallesindeki belediyeye ait parka Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'nün isminin verilmesi görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. maddesinde yer alan Kurşunlu mahallesindeki parka ise Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gençer ismi verilmesi konusu görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Otopark yapılması için Orhaniye, Sinanbey, Kemalpaşa, Osmaniye ve Cuma mahallelerindeki toplam 2 bin metrekare arazinin kamulaştırılması konusu görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında belediye başkan yardımcılarının da maaşları belirlendi.