Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “suçsuzum” Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “suçsuzum”

Camilerden, mezarlıklara kadar geniş bir alanda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, çalışmalar hakkında bilgililer vermek amacıyla dün bir basın toplantısı düzenledi.

54 CAMİDE TEMİZLİK VAR

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Manevi bir atmosfer içerisinde geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayını tamamlamak üzereyiz. Rahmet ve bereket dolu bu mübarek ayın sonunda, inşallah Ramazan Bayramını hep birlikte kutlayacağız. İnegöl Belediyesi olarak, ilçe halkımızın huzur ve mutluluğu için Ramazan ayına yönelik bir dizi çalışmalar yaptık. Ana arterlerde bulunan 400 ve 800 litrelik konteynırların yıkanması ve dezenfektesi İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmıştır. 70 adet yeraltı çöp konteynırının yüzeyde bulunan kısmının yıkanması ve dezenfektesi de yine Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Ramazan Bayramı dolayısıyla, halkımızın en çok uğrayacağı ve en çok ziyaret edeceği yerlerden birisi olan camilerimizde de temizlik çalışmalarımız devam etmektedir. İlçe merkezinde bulunan 54 adet camimizde Ramazan Bayramı dolayısıyla kapsamlı temizlik çalışmaları başlattık. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışma ile cami müştemilatlarının sabunlanarak yıkanması, cami önleri ve cami girişlerinin titiz bir şekilde temizlenme işlemi devam etmektedir. Ayrıca; cami müştemilatlarında bulunan şadırvan ve abdest alma yerleri ile camii tuvaletlerinin genel temizliği de hijyenik bir şekilde ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Hafta başında başlattığımız çalışmalarımızı arife gününe kadar sürdürüp şehir merkezindeki tüm camilerimizin temizliğini tamamlamış olacağız. Bu çalışmadaki amacımız; bayram öncesi şehrimizdeki tüm camileri mübarek Ramazan Bayramına pırıl pırıl şekilde hazırlamaktır."

MEZARLIKLARDA TEMİZLENİYOR

Gülhan Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçemizde bulunan 9 adet mezarlığımızın bu yıl içerisinde bayrama hazırlanması amacıyla 4."ncü kez temizlikleri yapılmaktadır. Bu çalışma kapsamında; haşereye karşı ilaçlama, oluşan çöp ve benzeri atıkların toplanması, yürüme yollarının temizliği, yabani ot temizliği, mezarlık hizmet binalarında bulunan abdest alma yerleri ve tuvaletlerin temizliği gibi çalışmaları yapılmaktadır. Mezarlıklardaki kapsamlı temizlik çalışmalarını bu hafta sonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Böylelikle Ramazan Bayramı öncesi, şehrimizin tüm mezarlıkları, misafir bekleyen bir konak gibi temiz ve ziyarete hazır olacaktır. Belediye olarak her konuda üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yapıyoruz. Geçmişine saygı çerçevesinde, ilçe halkımızdan mezarlıklarda yatan yakınlarının mezarlarını temizlemesini, genel bakımlarını yapmasını rica ediyoruz. Temizlik bir toplumun kent bilinciyle yakından ilgilidir. Bu konuda görev bilinciyle hareket edeceğimizi düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızın şimdiden Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum."