MOBİLYACILAR ODASI'NDAN HALK EĞİTİM'E ZİYARET

Otomatik ödeme talimatlarına dikkat Otomatik ödeme talimatlarına dikkat

Ziyarette bir açıklama yapan Ayhan; "İnegöl Mobilyacılar Odası olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz ile beraber bu güne kadar Mobilya İmalatı, Mobilya Döşemeciliği ve Polyestercilik mesleklerinde toplam 50 kurs açarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan sektörümüz çalışanlarından toplam 1.119 kişiyi Mesleki Eğitim Belgesi ile belgelendirdik. Bilindiği gibi tehlikeli ve çok tehlikeli işler statüsüne giren mesleğimizde çalışan her personelin Ustalık Belgesi,Kalfalık Belgesi veya Mesleki Yeterlilik Belgesi olması zorunludur.

HALK EĞİTİM KURSLARINA DAVET

Belge olmadan çalıştırılan her işçi için Çalışma Bakanlığının firmalarımıza yapacağı denetimlerde kişi başı 1.511 TL para cezası uygulanacaktır. Firmalarımızın mağdur olmamaları için çalışanlarının belge kontrolünü yapmalarını ve belge sahibi olmaları için odamız ile bilgi alışverişinde olmalarını tavsiye ediyoruz. Kurslarımız 8 gün ve 40 saat üzerinden yapılmaktadır. Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Göktürk'e yaptığımız ziyarette açılan ve meslek edindirme adına açmayı düşündüğümüz kurslar ile ilgili istişare niteliği taşımaktadır. Saygı değer müdürümüze bizlere göstermiş olduğu misafirperverlik sebebi ile teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret sonrasında Oda Başkanı Özcan Ayhan tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk'e İnegöl Mobilya Tarihi kitabı hediye edildi.