Makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Çelik, Buğdayın gelecekte en önemli gıda maddesi olacağının altını çizdi.

"30-40 sene sonra en önemli şey buğday olacak." diyen Çelik, "Topraklarımızın kıymetini bilelim. Bu sene 18 milyon ton civarında buğday hasadımız olacağı söyleniyor. Oysaki bizim buğday hasadımızın yılda 24,5 milyon tona çıktığı zamanlar oldu. 18 milyon ton hasat ettiğiniz zaman zaten 5 milyon ton ithal etmeniz gerekiyor. Bir de bizim coğrafyamızda aşırı yağmurlardan dolayı kalite bozukluğu oluyor. Nitelikli buğday almak zorunda kalıyoruz. Bununla birlikte toplamda 24-25 milyon ton buğday üretmemiz gerekiyor."

Bayramdan Sonra İlk Pazartesi Altın Ne Oldu? 15 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları Bayramdan Sonra İlk Pazartesi Altın Ne Oldu? 15 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları

"Onun için biz bu sene gübrelerin pahalı olmasından dolayı birçok çiftçi tarlalarına gübre atamadı. Girdi maliyetlerinden dolayı ekemeyenler de var. Gelecekte buğday sıkıntısı olacağı için ilk önce biz buğdaydan dolayı açık vermekteyiz. Benim kanaatime göre öyle günler gelecek ki elma ve armut bahçelerini herkes kesecek kendi temel gıda maddelerini buğday fasulye gibi şeyleri ekecek ve yaşamını sürdürecek. Allah sonumuzu hayır etsin." diye konuştu.