Şehrin yönetimine halkı da dahil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Mahalle Buluşması Programları tertip ediyor. Temmuz ayında başlayan buluşmalar bu hafta Burhaniye Mahallesinde devam etti.

HER HAFTA FARKLI BİR MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilmesi planlanan buluşmada, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcılarının da katılımıyla Burhaniye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle buluşmasının bir bölümüne AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de katıldı. Üçgen Parkta 18.00'da gerçekleştirilen buluşmada, vatandaşların talep, istek ve şikayetleri dinlendi.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

Mahalle Buluşmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Burhaniye Mahalle Muhtarı Coşkun Yıldız, yapılan bu buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek; "Mahallemizin geleceği için burada toplandık. İnşallah faydalı bir toplantı olacağına inanıyorum. Başkanımıza bugüne kadar mahallemize yaptığı hizmetler ve bundan sonra yapacağı hizmetler için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

SİZLERLE BULUŞMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Sizlerle buluşmak bizleri inanılmaz rahatlatıyor, mutlu ediyor. Çünkü sahada oldukça eksikleri görüyoruz. Aslında proje olarak düşündüğümüzde acaba vatandaş ilgi gösterir mi derken, her gittiğimiz yerde görüyoruz ki sayıdan çok toplantının nereye vardığını, oradan bir şeyler çıkarabildik mi şeklinde fayda sağlıyoruz. Ben de görevde yeniyim muhtarımız gibi. Geçmiş dönemde de muhtarlarımız mahallemize hizmet etmeye çalıştılar" diye konuştu.

OSMANLI ARŞİVLERİNDE ADI GEÇİYOR

Burhaniye Mahallesinin eski ve köklü mahallelerimizden biri olduğunu kaydeden Taban, şöyle devam etti: "Ben de geçmişte burada yaşamıştım. Nüfus olarak 4392 kişilik nüfusa sahip. 398 bin m2'lik bir yüz ölçüme sahip mahallemiz. İnegöl'ün 1800'lü yıllardaki şeriye sicillerinde Burhaniye Mahallesinin isminin geçtiğini görüyoruz. Köklü ve tarihi bir mahallemiz. Bu bölge Dündar Mektebi diye bildiğimiz yer. Biz de buluşmamızın özellikle burada olmasını istedik."

BİZLERE BİLDİRİMDE BULUNUN

"Bizler bir emanet aldık. Bu emanet çerçevesinde sizlere hizmet etmek istiyoruz. İhtiyaçlarımızı, sorunlarımızı gidermek istiyoruz. Bunları yaparken de sizlerden gelen bilgiler ışığında hareket ediyoruz. Biz bu mahalle buluşmasında her şeyi çözemiyoruz. Ama vatandaşımızdan en başından beri şunu istedik; bizlere bildirimde bulunun. Tavsiyelerinizi, eksikleri, sorunları bizlere iletin. Eksiklerimizi bilelim ki biz de daha hızlı şekilde bunları gidermeye çalışalım. Ben de kendi çalışma arkadaşlarımla nerede ne eksik olduğunu araştırıyorum. Ancak her vatandaşımızdan bizim gören gözümüz olmasını da istiyoruz. Ben burada kendim konuşmaktan ziyade sizleri dinlemek istiyorum. Herkesin fikri bizim için çok kıymetli. Bizler insana yatırım yapmak için önce insanı dinliyoruz. Vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek istiyoruz."

Konuşmalar sonrası mikrofonu vatandaşlar alarak sorunlarını, istek ve şikayetlerini, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini Başkan Taban ve ekibine iletti. Belediye Başkanı Alper Taban da iletilen sorunlarla alakalı vatandaşı bilgilendirerek talepleri not aldı.