Saldırıya uğrayan din görevlisi Muharrem Aylaç'ın katılımıyla müftülük önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, Dünyanın en güzel mesleklerinden birisinin imamlık olduğunu belirterek, "Çünkü Peygamber mesleğidir. Onun cübbesini giymek, onun mihrabında oturmak, minberinden insanlara hitap etmek çok ayrı bir haz verir insana ve çok büyük bir saadettir bu. Her hafta yüzlerce belki binlerce insan sizin arkanızda saf tutar. Sizin onlara nakledeceğiniz kutsi mesajları dinler. O saflarda halkın her tabakasından insan vardır..."

"Geçtiğimiz Cuma günü ikindi namazında Kurşunlu'da tamda cami görevlilerimiz ibadete hazırlanırken cami içerisinde Mesut Ç., isimli bir vatandaş tarafından camide görevi başında olan din görevlilerimize menfur bir saldırı gerçekleştirerek görevi başında olan arkadaşlarımıza fiili şiddet ve ağıza alınmayacak tehdit ve küfürlerle hakaret etmiştir. Bununla da yetinmeyip eline bir bıçak alarak Allah'ın evine kabenin şubesine saldırarak maddi hasar vermiştir. Öncelikle Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi olarak bu olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Camiye ve onun içerisinde görev yapan arkadaşlarımıza el kaldıranın elinin cezasının bir an önce verileceğine olan inancımızı muhafaza ediyoruz."

"Mesut Ç., isimli saldırgan, bu olayı ilk defa yapmıyor. 10 yıl önce de aynı fiileri işlemiş ve ceza almış, fakat cezanın acısı geçince tekrar bu fiili işlemiştir. Yapılan menfur saldırıyı bir kez daha kınarken, buradan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren bu kişinin mensup olduğu cemaat veya dernek kimdir, ne iş yaparlar, kimlere hizmet ederler diye araştırılmasını istiyoruz."

"Diyanetin ve Müftülüğün yaptığı hizmetlerden kimler, neden rahatsızlık duyuyorlar bunu bilmek istiyoruz. Yapılan bu saldırı planlı mıdır, münferit bir hadise midir açığa çıkmasını bekliyoruz. Kurşunlu mahallemizde görev yapan Din görevlisi arkadaşlarımızın can ve mal güvenlikleri tehlikededir. Cemaat camiye korkarak gitmektedir. Alçak saldırıyı gerçekleştiren bu şahısın cezalandırılmasını, cami ve çevresinden uzaklaştırılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bebekler için Fitre vermek gerekir mi? Bebekler için Fitre vermek gerekir mi?