İnegöl'ün 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan altyapı çalışmalarının güzel bir durum olduğunu belirten Baykan, "Bu güzel çalışmaların ilçe halkımıza sıkıntı ve zarar vermemesi de bu hizmet kadar önemlidir. Kazı çalışmaları sonrasında oluşan çukurların doldurulması zor bir durum olmamalıdır" dedi.

İnegöl'de çevre yolu yapılması gerektiğini de belirten Baykan, "İnegöl'ün konumuna uygun yeni bir cevre yolunun tespit edilerek yapılması kaçınılmaz olmuştur. Bu güzergahta Huzur Mahallesi girişinden başlayarak Hamzabey OSB'yi de içine alacak şekilde Hasanpaşa tarafından bir yerden çıkılarak ilçe trafiği rahatlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir

İLÇE HALKINA ZARAR VERİLMEMELİ

Baykan'ın açıklamaları şu şekilde; "Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesinin gelecek 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak altyapı çalışmalarının sonunda hem su kayıp kaçak oranı ciddi anlamda azalacak, hem de vatandaşlarımız daha temiz suya kavuşmuş olacaktır. Bu İnegöl'ümüz için güzel bir durumdur lakin yapılan bu güzel çalışmaların ilçe halkımıza sıkıntı ve zarar vermemesi de bu hizmet kadar önemli ve gereklidir. Bu noktada gerekli ciddiyet, özen ve en üst düzeyde özveri gösterilmelidir. Yollarda yapılan kazı çalışmaları bittikten sonra, kazılan yerlerin vatandaşlarımıza ve araçlara zarar vermeyecek şekilde doldurulması o kadar da zor bir durum olmamalıdır. Bu noktada gereken takip ve denetimlerin ilgililer tarafından ciddi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Özellikle kamu hizmeti yapanlar bu hizmetlerin başlama noktasından bitim noktasına kadar her aşamasında vatandaşın memnuniyetini esas alacak şekilde başlayıp bitirmekle de sorumludurlar. "

Çevre yolu gerekli

"Biz yaptık oldu mantığı ile yapılan çalışmaların menfi yansımaları vatandaşımızı mağdur edecektir ve bazen bu mağduriyet ilçemize çıban, ilçe halkımıza külfet olacaktır. Aynen Ahmet Türkel Çevre Yolunda olduğu gibi. Bu çevre yolu yapılma aşaması öncesinden yapım aşamasına kadar yoğun şekilde eleştiri ve tepkilere sebep olmuştu ve yolunun bitimi ile de bu tepkiler ve rahatsızlıklar en üst düzeye çıkmıştır. Bugün geldiğimiz konumda ise gerek çevre yolunun güzergahının yanlış oluşu, gerek çevre yolu civarının yerleşime açılmış olması gösteriyor ki, İnegöl'de artık İnegöl'ün konumuna uygun yeni bir cevre yolunun tespit edilerek yapılması kaçınılmaz olmuştur. Bu güzergahta Huzur Mahallesi girişinden başlayarak Hamzabey OSB'yi de içine alacak şekilde Hasanpaşa tarafında bir yerden çıkılarak ilçe trafiği rahatlatılmalı, bu noktada özellikle İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban olmak üzere, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyin ve karayolları yetkililerinin ilçemizin bu ihtiyacını masaya yatırmalarını Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı olarak talep ediyoruz."

İNEGÖL İL OLMALI

"İnegöl ilçemiz hak ettiği hizmetleri en iyi şekilde alıp, kaybedilmiş olan zaman ve hizmet kaybını en hızlı bir şekilde kapatmalıdır. Artan nüfusumuz, sanayimiz, tarımımız İnegöl'ün gelişmesini, doğru ve hızlı adımlarla büyümesini de zorunlu hale getirmiştir. İnegöl'ümüzün her alanda gelişmesi İl olma sevdamızı da perçinleyecektir. Yıllar önce Refah Partisinin seçim çalışmaları için İnegöl'e gelen Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız İnegöl'ün il olması konusunda söz vermişti. "İnegöl'ü il olarak görmek Erbakan Hocamıza nasip olmadı ancak bizler Yeniden Refah Partisi olarak İnegöl'ün hem il olması, hem de İl olmayı hak edecek yatırım, proje ve her türlü hizmetin yapılması için destek takip ve önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Her şey daha iyi, daha güzel, yaşanabilir bir İnegöl, yaşanabilir bir Türkiye ve Yeni bir Dünya için."