"COVİD-19 İnegöl'ü çok sevdi" başlığıyla yazılı basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Kemal Torun; "Covid-19 virüsü sebebi ile uzun bir süredir tedirgin bir şekilde yeni normalleşme sürecine girmiştik. Lakin ne yazık ki bu salgını kontrol altında tutamadık. Özellikle İnegöl'de aşırı bir artış söz konusudur. Vatandaşlarımız belediyenin denetimlerini ve kontrolünü azaltması ile rehavete kapılmıştır. Daha önümüzde kendimizi ve sevdiklerimizi korumamız gereken bir süreç vardır. Rehavete kapılmak yanlış bir davranıştır. Bazı vatandaşlarımızın bu rehavete kapılmış halleri başka vatandaşlarımızın hastalanmasına ve ölmesine sebep olmaktadır. Buradan bütün İnegöl halkını daha temkinli olmasını umarak sesleniyoruz.; Bizler temkinli olmayı bıraktıkça belki ailemizden bir bireyimizin, belki komşumuzun belki de dostumuzun ölümüne sebep oluyoruz. Bu sebeple temkinli olmayı hiçbir zaman bırakmamız gerektiğini hatırlatıyoruz. Bunun yükü ile yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz. Bizim için her bir vatandaş çok değerlidir. İnegöl bulunduğu konum ile bir geçiş güzergahıdır ve gelişmiş sanayisi ile bir çok il ve ilçeden farklı bir ilçedir" dedi.

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

"Bursa Valisi , İnegöl Kaymakamı , Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın , İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın İnegöl için özel bir çalışma yapması çok elzemdir" diyen Kemal Torun; "İnegöl'de cafeler, gıda sektöründe bulunan bir çok işletme pandemi sürecinin gerektirdiklerini yapmamaktadır. Maske ve eldiven kullanmıyor İnegölümüzün değerli insanlarının sağlığını tehlikeye atıyordur ne yazık ki. Bu konuda belediyemizin art niyetli olduğunu düşünmüyoruz ama çok ciddi bir kaç eksiği vardır. Denetimler öncesinden haber verilerek yapılmaz bu bir reklam çalışmasıdır. Vatandaşlarımızın sağlığı bir reklam aracı değildir ve olmamalıdır. İnegölümüzün daha sık bir şekilde denetime ihtiyacı vardır. Caddelerimizin, sokaklarımızın daha sık temizlenmesi, çocuk parklarının daha sık bir şekilde dezenfekte edilmesi gerekmektedir"

"Sanayide ise bir çok işletmeyi de, belediyemiz daha fazla destek ile yardımcı olup denetimler ile kontrol etmelidir. İnegölümüzün parasının belediye inşaatında, Hocaköy Barajında olduğu gibi çürümeye bırakılarak harcanması doğru değil. Bu kaynakların, İnegöl'ün değerli insanlarının sağlığı için ve planlı olarak harcamasını temenni ediyoruz. Burada siyaset önemli değildir. Önemli olan bu zor ve sıkıntılı süreçte vatandaşımıza yardımcı olmaktır. Umarız ki İnegöl'de ki; yetkililer bizlerin önerilerini dikkate alır. Kamuoyuna saygılarımla" ifadelerini kullandı.