GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genç çiftçileri desteklemek amacıyla gerçekleştirilen 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında çoğunluğu kadınlardan oluşan genç çiftçilere, çeşitli alanlarda kişi başı 30 bin TL değerinde destekleme yapıldı.

Destek verilen genç çiftçiler, üretim yaparak meslek ve iş sahibi oldular. Bu projeden destek alanlardan birisi ise Turgutalpköy Mahallesinde yaşayan 23 yaşındaki Betül Bayraktar oldu. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 6 sığır alan 1 çocuk annesi Bayraktar, iki yılda hayvanlarının sayısını ikiye katladı.

Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi

6 BÜYÜKBAŞ HAYVAN HİBE

Akrabalarının tavsiyesi üzerine 'Genç Çiftçi Projesi'ne başvuruda bulunduğunu aktaran çiftçi Betül Bayraktar, "2 yıl önce akrabalarım genç çiftçi projesine başvurmamı tavsiye etti. Başvurduk ve 6 büyükbaş hayvan hibe verildi. Hiç hayvancılık yapmamıştık. Sonrasında 4 buzağı dünyaya geldi. 2 tane de yeni doğacak. Yavaş yavaş sürü haline geldi. İlerleyen süreçte sayılar daha da artacaktır. Hibe olan hayvanları iki yıl önce almaya gittiğimde hamileydim. Sığırlarımı aldık. İki sene boyunca baktık. Böylelikle sayıları iki katına çıktı. Devletimize bu desteklerinden dolayı teşekkür ederim."

"Bu tür destekleri çoğaltmaları gerekiyor. Bu desteklerle şehre göçün önü kesilmiş oluyor. Çocuğum dünyaya geldi. Hem çocuğumu büyütüyorum hemde hayvanlarıma bakıyorum. Onlara çocuğum gibi bakıyorum. Onlarla ilgileniyorum. Yemlerini özenle hazırlıyorum. Sütten yoğurt ve kaymak yapıp satıyorum. Böylelikle ek gelir oluyor" diye konuştu.

.