Kapalı Çarşıda düğün öncesi yapılan altın alışverişlerindeki harcamaları inceledik. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte düğün telaşına giren gelin ve damat adaylarının uğrak yeri haline gelen kuyumcular çarşısında hareketlilik yaşanıyor.

Alyans, tek taş, nişan takısı derken altın, düğünlerin olmazsa olmazlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Altının fiyatının yüksek olmasından dolayı kuyumcular her bütçeye göre altını tezgahlarında bulunduruyor.

Altın fiyatlarına ve düğün sezonu satışlarına yönelik açıklamalarda bulunan Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, "Yaz sezonumuz düğüncülere ve bizlere hayırlı olsun. Altın fiyatları son zamanlarda inişli çıkışlı ama bir iki ay içerisinde fazla fiyatların değişmeyeceğine inanıyorum. Düğün alışverişinde her bütçeye göre altın satışlarımız var. Düğün için alınan altınların ortalama fiyatı 25 bin TL ile 35 bin TL arasında değişiyor. Tam düğüncü seti aldığınız zaman 35 bin TL ortalama fiyat diyebiliriz. Evliliğin simgesi olarak başlangıç burası oluyor. Sonra kelepçe, set ve en son da bilezik geliyor. Düğüne doğru set ve bileziğe sıra geldiğinde insanlar bütçesel durumlarına göre alım yapıyor. Bunun toplamı da yaklaşık olarak 25-35 bin lira arasında geziyor. Düğün alışverişini totale vurduğumuz zaman 55-60 bin civarında bir rakamla hazırlıklarını bitirmiş oluyorlar."

Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı! Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı!

ALTINA YATIRIM YAPIN

"Düğün alışverişi yapacak arkadaşlarımıza çiftlerimize ben şunu tavsiye ediyorum. Önümüzdeki aylarda fazla zam gelmeyeceğini düşünüyorum mevcut elindeki parayı bir an önce gelip yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Kiralama yöntemiyle ilgili Türkiye'de 12 tane dernek başkanıyla sohbetimiz oldu. Onlar şehir dışında bununla ilgili kiralama yöntemiyle uygulama yapıyorlar. Biz İnegöl'de buna karşıyız, kesinlikle böyle bir şey olmuyor." diye konuştu.

ÇEYREK ALTIN DÖNEMİ BİTTİ

Vatandaşların düğünlerde çeyrek altın takma adetinden vazgeçtiğini belirten Kont, " Son zamanlarda ekonomiyle ilgili hepimiz sıkıntı yaşamaktayız. Daha önce küçük altınla ilgili talep aşırı vardı. Son zamanlarda fiyatların yukarı çıkmasıyla birlikte küçük altının 430 TL olmasıyla insanlar gram altına hatta gramın da yarısına ağırlık vermeye başladı." dedi.

Devletin vermiş olduğu 4 taksit uygulamasının başladığını da ifade eden Başkan Kani Kont, "4 taksit alıp müşteri biraz daha rahatlar diye düşünülüyor. Ancak bu kesinlikle bir aldatma yöntemidir. Normalde bankanın diğer müşterilere uygulamış oldukları %0,7 rakamları bize %4 rakamlarına yapıyor. Bu da taksit olduğu zaman küçük altını 440 TL'den satıyorsak kredi kartına taksit yaptığımız zaman çeyrek altının fiyatı 460 TL'yi buluyor." dedi.