Giyim üretim teknolojisi, el sanatları iğne oyası ve yağlı boya resim kurslarına katılan 70 kursiyer okulda yılsonu sergisi açtı. 500 eserin görücüye çıktığı serginin açılışını ise protokol yaptı.

OKULLAR HAYAT OLUYOR

Sergi açılışı öncesi konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Halk Eğitim Merkezinin 4 yıldır Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda kurs düzenlediğini söyledi.

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

Okulda 4 kurs açtıklarını bildiren Özdemir, "Bu kursların içinde en özellikli kursumuz iğne oyası kursudur. İğne oyası İnegöl'de en geniş anlamda kazandırdığımız kurslarımızdan bir tanesidir. İnegöl'de bu el sanatının gelişmesine biz öncülük ediyoruz. Sergimizde çok güzel eserleri göreceğiz."

"Gaziosmanpaşa İlkokulu velileri, okulun müsait olan dersliklerinde öğrencilerle birlikte farklı kurslar alarak projenin hakkını veriyorlar. Bizlere bu misafirperverliği gösterdikleri için okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Öğretmen ve kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. Halk Eğitim olarak 2015-2016 sezonunun ilk sergisini burada açıyoruz" diye konuştu.

BİR BİRİNDEN GÜZEL 500 ESER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise "Milli Eğitim olarak örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin bir parçası olan Halk Eğitimimizde yetişkinlerimiz, velilerimiz bu tür kurslara devam ederek hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem de üretkenlik gösteriyorlar. İnegöl'de kurslarımız yoğun şekilde devam ediyor. Kursiyerlerimiz iştirak ederek bizleri memnun ediyorlar" dedi.

ENGELLİLERDEN SERGİ

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de konuşmasında serginin açılmasında emeği geçen kursiyerleri kutladı. Konuşmaların ardından 70 kursiyerin yaptığı 500 eserin bulunduğu sergini açılışı yapıldı.

Bu arada 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile okulda eğitim gören engelli öğrencilerin yıl boyunca yaptığı eserlerin yer aldığı sergide izlenime açılarak gezildi.