Kent genelinde protokolün katılımıyla tüm yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde, bazı vatandaşların vurdumduymazlığı ortaya çıkarken; çoğu işyerinde olması gereken ateş ölçerlerin olmadığı görüldü.

Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs denetimleri konulu genelgesi kapsamında ülke genelinde en kapsamlı koronavirüs salgını tedbirleri denetimi yapıldı. İnegöl'deki denetime protokol üyeleri de katıldı.

Cadde üzerinde bulunan işyerlerini tek tek gezen denetim ekibi ve protokol vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarısı yaptı. 'Sağlık için hepimiz için' sloganıyla bugüne kadarki en kapsamlı denetimde, kentteki birçok işyerinde olması gereken ateş ölçerlerin olmadığı görüldü. Denetimler, kent genelinde uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

Denetimler; konaklama tesisi, alışveriş merkezi, pazar yeri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yeri, berber, kuaför, güzellik merkezi, internet kafe salonu ve elektronik oyun yeri, taksi durakları ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ve taksiler başta olmak üzere tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde yapıldı.

Denetim sırasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Şükrü Görücü, "Yasakları kaldırdık ama tedbirleri kaldırmadık. İnsanımızın sağlığı bizim için önemli. İnegöl'de vakalar artıyor. Ülke genelinde olduğu gibi bugün İnegöl'de de kapsamlı denetimler yapılıyor. Amacımız bir tek insanımız hasta olmasın. Bunu başarmanın yolu da mesafe, hijyen ve maske. Düğünlerde bazı kurallar getirildi. Herkes kurallara uysun. Kurallara ısrarla uymayanlara gerekli işlem yapılacak. Ama bizim şuan ki amacımız cezadan ziyade hemşerilerimizi sağlılığıyla alakalı bilgilendirmek. İlçemizdeki vakaların artış sebebi düğünler, toplu organizasyonlar ve asker uğurlamaları. Asker eğlencelerine izin vermiyoruz. Düğünlere de belli kurallar getirildi. İlçe halkımızın bir çoğu kurallara uyuyor ama bir kısmın da vurdum duymazlık devam ediyor. İnsanımız kurallara uyduğu takdirde hiç sorun olmaz." diye konuştu.

Vatandaşların kurallara ve tedbirlere uymasını isteyen Belediye Başkanı Alper Taban ise bu konuda vatandaşlarımız ile esnaflarımızın dikkatli ve hassas olmasını istiyoruz. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralını uygulamamız gerekiyor." dedi.