İnegöl Belediyesi, hayallerdeki İnegöl'ü kurma yolunda her geçen gün yeni projeleri hayata geçirerek hizmet seferberliğini sürdürüyor. Bu kapsamda Alanyurt bölgesi Fatih Mahallesi Nisanur Sokakta hem çocuklar hem gençler hem de yetişkinlerin faydalanacağı 3 dönümlük sosyal donatı alanının yapımı tamamlandı. Proje uygulama alanında 28 araçlık 420 m2'lik otopark alanı, 350 m2'lik 2 adet çocuk oyun alanı, 100 m2'lik 2 adet fitness alanı, 470 m2'lik çok amaçlı futbol ve basketbol sahası, 340 m2'lik yeşil alan ve 1320 m2'lik sert zemin oturma alanının yer aldığı projenin açılışı, Çarşamba günü 16.30'da gerçekleştirildi.

MAHALLEMİZİN ÖNEMLİ EKSİKLERİNDEN BİRİ GİDERİLDİ
Vatandaşlara, çocuklara ve gençlere zamanlarını verimli ve güzel şekilde değerlendirme imkanı sağlayacak projenin açılış törenine; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı. Törenin açılışında konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Selami Kavık, "Mahallemizin çok önemli eksiklerinden biri olan bu tesisi bugün hep birlikte açacağız. Ben tesisin buraya yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alper Taban ve ekibine teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimizden de şunu rica ediyorum; zaman zaman duyuyoruz parklara, bahçelere zarar veriliyor, kırılıyor, yakılıyor. Özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu parka sahip çıksınlar. Bu sizin malınız. Bizlerin parasıyla yapıldı. İnşallah çok iyi bir şekilde kollarız" dedi.

BU GÖREV BİZLERE EMANETTİR
Belediye Başkanı Alper Taban ise "Bugün Fatih Mahallemizdeyiz. Ancak açılış öncesi söylemek istediklerim var. Bildiğiniz gibi bir süre önce şehrimize yakışır, partilerimize, adaylarımıza yakışır şekilde bir seçim geçirdik. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de ilçe halkımıza etmek istiyorum. Bize inandılar, güvendiler, itimat gösterdiler ve bu görevi bizlere emanet ettiler. Bizler de bunun bir emanet olduğunu, bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan bu sorumlulukla hareket edeceğimizi bir kez daha beyan etmek istiyorum" diye konuştu.

DAHA GÜZELLERİNİ DE YAPACAĞIZ
Genç bir ekip oluşturduklarını da hatırlatan Taban, şöyle devam etti: "Ama güzel bir ekip kurduk. Parti teşkilatımızın desteğiyle, çok kıymetli çalışma arkadaşlarımla ve halkımızın da bizlere olan destekleriyle çok güzel işler yapacağız. Ben seçim sathı mahallinde çok samimi bir dille çıkıp hem eksiklerimi anlattım hem de yapmak istediklerimi anlattım. Çünkü ben mahallelerimizin tamamını 17 ay boyunca gezdim, dolaştım. Mahallenize de geldim. Hatta burada vatandaşlarımız bana söylemişti, Sayın Başkanım burada evlatlarımızın, büyüklerin oturup dinleneceği bir alan yok dediler. Buradan başladık. Bu yokken de hayat devam ediyor ama bizler bunları yapmakla mükellefiz. Ben buradan muhtarımıza da teşekkür etmek istiyorum. O da gayret edip çalışıyor, eksikleri tespit etmeye çalışıyor. Bizlerle bunları paylaşıyor. Gerek vatandaşlarımız, gerekse de muhtarlıklarımızdan gelen bilgilerle eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Tabi sadece bu kadar mı? İnşallah daha güzellerini de yapacağız. Başta altyapı olmak üzere... Alinur Aktaş Başkanımızdan da bunun sözünü ve desteğini alıyoruz. İnşallah şehrimizin öncelikle altyapı eksiklerini tamamlayarak sonrasında da üstlerindeki asfalttır, tretuvardır, kaldırımdır, yeşil alan, aydınlatma gibi eksiklerini de inşallah hızlı şekilde gidermek istiyoruz. Hedeflerimize dair planlarımızı oluşturmaya başladık. Ekibimizle harıl harıl çalışıyoruz. Sadece böyle 8/5 zamanına takılı kalarak değil, gece demeden, gündüz demeden, hafta sonu demeden çalışıyoruz. Allah nasip ederse bu şehirde ciddi bir değişim ve dönüşümün olduğunu hep birlikte konuşacağız."

"Esas olan Başkan olmak değil, Başkan olduktan sonra aslında süreç başlıyor. Başkan olabilirsiniz ama Başkan olduktan sonra bir şey yapamamışsanız ve mahcup şekilde başınızı önüne eğiyorsanız, benim için en büyük başarısızlık odur. Allah bizlere onu nasip etmesin. İnşallah sizlerin karşısına gümbür gümbür hizmetlerimizle gelmek isteriz. Bizlere bu konuda güvenebilirsiniz."

PROJEDE NELER VAR?
"Burada arkadaşlarımız 3 dönümlük alan üzerinde güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 350 bin liralık bir proje bu. Buranın coğrafi olarak biraz eğimli olmasından kaynaklı inşaat maliyetleri bir miktar daha yüksek. Burada çocuklarımızın oynayabileceği çocuk oyun alanları, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin spor yapacağı spor alanları, yine çok amaçlı futbol ve basketbol oynanabilecek güzel bir alanımız da var. Etrafında da parklanma yapabilmek için bu alanları da düşünerek hayata geçirdik. İçerisine de yetişkin ağaçlar dikerek zaman içerisinde bunları da gölgesinde oturulacak seviyeye getirmiş olacağız. Alan içerisinde renkli kauçuk zeminler oluşturarak, belirli alanlarda da sert zemin uygulamalarıyla güzel bir sosyal donatı alanını hayata geçirmiş olduk."

İnegöl Kafkasspor'dan Süper Amatör Küme Play-Off Takımlarına Başarı Dileği İnegöl Kafkasspor'dan Süper Amatör Küme Play-Off Takımlarına Başarı Dileği

TEMİZ ŞEHİR İNEGÖL HEDEFİ
"Bizim şöyle bir hayalimiz var bu şehre dair; markalarımız var, köftemiz var, Oylat Kaplıcalarımız var, mobilya markamız var. Biz bunlara yenilerini eklemek istiyoruz. Diyoruz ki bu dünyanın, Türkiye'nin en güzel insanları bu şehirde yaşıyor. Dolayısıyla en temiz insanları da bu şehirde yaşıyor. Zaman zaman gittiğim şehirlerden moralim bozularak geri geliyorum. Bu şehirler nasıl böyle temiz kalmışlar diyorum. Şunu fark ettim; kirletmeyerek temiz kalmışlar. Biz belediye ekipleri olarak tabi ki her türlü çöpü, kirliliği temizlemek durumundayız. Ama kirletmeyerek en büyük temizlik katkısını vatandaş vermek durumunda. Gelişmiş ülkeler böyle başarmışlar. Bu konuda bizlere destek ve katkı verirseniz bizleri çok mutlu etmiş olursunuz. Bizim bir markamız daha olmuş olur. Temiz şehir, marka kent İnegöl olur."

KAMERA UYGULAMASI YAPILACAK
"Parklarımızda kamera uygulaması yapmak istiyoruz. Bir yandan da vatandaşlarımızın buraları koruyup kollaması hem vatandaş desteğiyle hem de elektronik cihazlarla bu alanları kontrol altına almak istiyoruz. Burada da bu uygulamayı hayata geçireceğiz. Yapılan çalışmanın mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

SİZİN HUZURUNUZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Başkan Taban'ın ardından Kaymakam Şükrü Görücü kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Görücü, "Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız ile bir araya geldiğimizde bu gibi şeylerin talepleri gelmişti. Bugün birisinin açılışını yapıyoruz, inşallah önümüzdeki dönemlerde gerek belediyemiz gerekse devletimizin hizmetleri ile hep birlikte olacağız. Eğer bu parkı kırmak isteyen, parçalamak isteyen varsa, ben art niyet ararım ve ihanet sayarım. Bu durumda olanların da gereğini yaparım. Bu bizim görevimiz. Bizim bir tek isteğimiz var. Bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız. Ülkemizin en çok muhtaç olduğu konuların başında; birlik beraberlik geliyor. Sorunlarımız olabilir, birbirimizi kırmadan, yıkıcı olmadan karşılıklı saygıyı esas aldığımız takdirde, bütün sorunların üstesinden geliriz. Bu parkta oturacaksınız, bu parkta oyun oynayacaksınız, bu parkta gayrimeşru iş yapanlara da fırsat vermeyeceksiniz. Kanunsuz iş yapan İnegöl'ü terk edecek, bunu açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Çünkü sizin huzurunuz bizim için çok daha önemli" dedi.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ
"Bu ülkeyi bölmek isteyen, bu ülkeyi parçalamak isteyen içte ve dışta hainlerin olduğunu asla unutmayacağız" sözleriyle konuşmasını sürdüren Görücü, şöyle devam etti: "Bunu hepiniz görüyorsunuz. Televizyonlarda görüyorsunuz, bizim dost bildiğimiz, komşu devletlerin gönderdiği silahları siz benden daha iyi biliyorsunuz. O zaman biz ne yapacağız; bir olacağız, beraber olacağız, üreteceğiz, ürettiğimizi satacağız, daha güçlü bir Türkiye olacağız. Mustafa Kemal Atatürk, 'Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma'... Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylüyor. Bir tek hedefimiz var; sizlerin mutluluğunuz."

SİZLERE HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ
"İnegöl gelişmişlikte Eskişehir ili ile yarışan, ihracat durumunda Denizli ile yarışan bir ilçe. Biz ilçeyiz ama Türkiye'de 81 ilin 50'sinden güçlü bir ilçeyiz. Ben bu noktada da sizlere teşekküre diyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyoruz."

Konuşmalar sonrası kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Ardından alan gezilerek incelendi. Futbol sahasında çocuklarla penaltı atışı yapılarak eğlenceli dakikalar yaşandı.