İnegöl gündemini uzun süre meşgul eden Yeni fuar alanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bursa yolu kenarında yapılacağı duyurulan fuar alanının yeri değişti. Buna göre; fuar alanı 2. OSB' de yapılmasına karar verildi. Fuar için 105 dönüm yer tahsisi yapılırken; çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.

Yeni gelişme hakkında basın toplantısı düzenleyen MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 2015 yılından bu yana yeni fuar alanı ile alakalı çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konuda olumlu gelişmelerin yaşandığını aktardı.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

BU PROJE TÜM İNEGÖL'ÜN PROJESİ

2.OSB'de yer tahsisinin yapıldığını aktaran Uğurdağ, "Bu İnegöl'ün projesi, kimsenin projesi değil. Biz bunu İnegöl projesi olarak lanse ettik. Geldiğimiz noktada 2. OSB'de 105 dönüm bir yer tahsis edildi. Bu tahsisin sağlanması adına başta vekilimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ederim. İşadamları derneklerimize de teşekkür ediyorum. Gittikleri her platformda projemizi muhataplarına dile getirdiler. Ben Hakan Özdemir başkanıma da Cumhurbaşkanımız ile programda fuarımızı dile getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu sürecin en hızlı zamanda tamamlanması için aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

TEST VE ARGE MERKEZİ DE OLACAK

"Biz daha önce 2-3 toplantı gerçekleştirdik. Fuar alanının 2.OSB'de olmasını orada gerçeklemesi fuar alanı projesini yine test merkezi ARGE merkezi ilave edilmesi şeklinde komplike bir proje olması yönünde karar alınmıştı ve bu yönde çalışmalar başlamıştı. 5 yıllık çalışmalar sonucunda adımlar atıldı. Bundan sonraki süreçte inşaatın başlaması ve projenin bitirilmesi ve hayata geçmesi ile alakalı çalışmalarımı tüm kurumlarımız ile devam edecektir. "

"Belediye başkanımız ve milletvekilimizin çalışmaları sonrası 2.OSB'de 105 dönüm bir yer tahsis edildi. Bu tahsis edilen yer yeterli bir yer ve cazip bir alan. Bu yüzden projemizi 3 ay önce 105 adadan 2.OSB'ye yapma kararı aldık." dedi.

FUAR ALANI İNEGÖL'ÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Mevcut projedeki değişiklikler ile ilgili sorulan soru üzerine konuşan Başkan Uğurdağ, "Projemiz 105 adada idi. Orada 80 bin metrekare bir arsa üzerinde 40 bin metrekare inşaat sahasına sahiptik. 40 bin metrekarenin ileride yeterli gelemeyeceği kafamızda hep soru işaretiydi. Bu bağlamda yapılan çalışmalar neticesinde Vekilimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte 2. Mobilya İhtisas OSB'de 105 dönüm bir yer tahsis edildi. Bu yer inşallah İnegöl'ün fuar alanı projesini bir daha gündeme getirmez. Yeterli ve cazip bir alan. Projemizi 3-4 ay önce 105 adadan 2. Mobilya İhtisas OSB'ye çevirdik. Bundan sonraki süreç orada devam edecek" şeklinde konuştu.

BİRÇOK FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Yeni fuar alanında mobilya fuarının yanı sıra diğer sektör fuarlarına da ev sahipliği yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine konuşmasını sürdüren Başkan Uğurdağ, "Bizim fuarımız şuan itibariyle sadece mobilya fuarı organizasyonu olduğu için fuar alanımızın da sadece mobilya fuarı için yapılacağı gibi bir algı var. Bizim bütün raporlarımızda senede en az 6 ve üzeri fuarlar organize etmek niyetiyle projemizi ortaya koyduk. Tabi ki mobilya fuarı bu işin lokomotifidir. Bunun yanında tekstil fuarı, otomotiv, makine ve yan sanayi, aksesuar ve hediyelik eşya, kitap fuarı gibi birçok fuarın da yeni fuar alanında organize edilmesi imkanına sahip olacağız. MODEF Fuarcılık şirketi fuar anlamında çok tecrübeli bir şirkettir. Bu aşamadan sonra artık sadece mobilya fuarı değil yeni fuar alanımızda diğer sektörlere hitap eden fuarlar da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.