15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5'inci yıl dönümünde İnegöl yine meydanları doldurdu. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir yandan şehitlerimizin acısı hissedilirken, bir yandan da kazanılan zaferin gururu yaşandı. İnegöl halkı her yıl olduğu gibi yine meydanlara sığmadı.

Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gün boyu devam etti. Gündüz yapılan etkinlikler sonrası akşam yine meydanlar doldu. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde programına 7'den 70'e her yaştan birey katılım gösterdi. Bayrağını eline alanın meydana koştuğu Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde; kadını erkeği, yaşlısı genci herkes birlik ve beraberlik mesajları vererek caddeleri doldurdu.

Milli İrade Meydanında kurulan dev sahnede gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak ilçe halkına izletildi.

Belediye Başkanı Alper Taban, "Milletimizin huzuruna, ülkemizin bütünlüğüne, devletin varlığına kast eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Hüznü, acıyı, kederi ve aynı zamanda gururu yaşadığımız bir gündeyiz. Aynı cesaret ve aynı duygularla meydanlardayız. Tıpkı 5 yıl önce olduğu gibi bu gece yine demokrasinin kadim bekçileri olarak meydanlardayız. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak adına meydanları dolduran aziz milletimize teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRK MİLLETİ TARİH YAZDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin ise "Böylesine anlamlı bir günde, İnegöl yine her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğini ortaya koyacak şekilde bu meydanları doldurdu. Burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 5 yıl önce bugün devletin, vatandaşın paralarıyla alınan silahlarla devleti ve düzeni yıkmaya kalkıştılar. Ama her zamanki gibi Türk milleti gücünü ortaya koyup birlik, beraberliğinin gücünü göstererek onlara bunu başaramayacaklarını göstermiştir." diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ DARBECİLERE DARBE YAPTI

Kaymakam Eren Arslan da "Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz bu darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi çok şükür. Dünya tarihinde bir ilk yaşanarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir" dedi.

UĞUR IŞILAK SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından 15 Temmuz'a dair video gösterilerinin yapıldığı gecede, daha sonra Uğur Işılak sahne aldı.

Hamas Başkanı İstanbul'da Erdoğan ile görüşüyor Hamas Başkanı İstanbul'da Erdoğan ile görüşüyor

"TÜRKİYE'NİN DARBELERLE İMTİHANI"

Işılak'ın ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil sahneye çıktı. "Türkiye'nin Darbelerle İmtihanı" konulu söyleşi için sahne alan Şimşirgil, 15 Temmuz gecesi, öncesi ve sonrasına ilişkin anlatımlarıyla hafızaları tazeledi.

MEHTER'DEN TARİHİ GÖSTERİ

Ahmet Şimşirgil'in ardından İnegöl Tarihi Mehteri sahne aldı. Söylenen marşlarla alandaki kalabalığa büyük coşku yaşatan İnegöl Tarihi Mehteri, muhteşem gösterisiyle alkış topladı. Program daha sonra kasideler, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua ve salaların okunmasıyla son buldu.