Kentte görev yapan Arabulucu Avukatlar Varol Sarılar, Engin Durgun, Mehmet Takım, Suna Dardağan Demir ve Deniz Coşar Kızılcıklı tarafından özel olarak hazırlanan arabuluculuk ve çözüm merkezi Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi numara 81 adresinde hizmet verecek.

Merkezin açılışı protokolün katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan merkezin kurucularından avukat Varol Sarılar, "İnsanlığın ilk çağlarından itibaren var olan arabuluculuk bizde Osmanlıdan itibaren Ahilik olarak kendisini göstermiş ve büyük yararlar sağlamıştır. Arabuluculuk, hukuk uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yollarından biridir. Uyuşmazlıkların barışçıl, hızlı ve ekonomik bir şekilde çözülmesini amaçlar. Arabuluculuk, arabulucu adı verilen bağımsız ve tarafsız üçüncü kışı katılımı ile yürütülen esnek bir çözüm yöntemidir. Uyuşmazlıkların dostane bir anlayışla çözülmesini sağlar."

"Arabuluculuk, Türk hukuk sistemine 22 Haziran 2012 tarihinde 6325 sayılı hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunuyla yürürlüğe girmiştir. 01.01.2018 tarihinde işçi-işveren uyuşmazlıklarında daha sonra 01.01.2019 tarihinde ticari uyuşmazlıklarda ve 28.07.2020 tarihinde de tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle söz konusu uyuşmazlıklarda önce arabulucuya başvurulacak, arabuluculukta anlaşma sağlanamazsa dava açılabilecektir."

"Türk hukuk sisteminde 01.01.2018 tarihinden itibaren 845 bin 079 adet uyuşmazlık arabuluculukta çözüme kavuşturularak %70 oranında başarı sağlanmış ve bu ölçüde mahkemelerin iş yoğunluğu azalmıştır. Sanayi kenti olan İnegöl'ümüz içinde ihtiyaç olduğuna inandığımız İnegöl Arabuluculuk ve Çözüm merkezini açmış bulunmaktayız. İnegöl'ümüz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle merkezin açılışı gerçekleştirildi.