Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

Belediye Başkanı Alper Taban, İstanbul'un fethinin 567. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Taban, yayınladığı mesajda Fatih Sultan Mehmet Han'ın sadece İstanbul'u değil, gönülleri de fethettiğini vurguladı.

FATİH GÖNÜLLERİ FETHETTİ

İstanbul'un nazenin diyarı olduğunu ifade eden Başkan Taban Başkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Fethin 567. Yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Han ve muzaffer ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum. Medeniyetler beşiği olan, fetihle birlikte zulmün dindiği, sokaklarına, caddelerine adaletle hükmetmiş bir devletin fetih müjdesinin düştüğü İstanbul, fetihle müjdelenmiş komutanı olan Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte yeni bir çağ açmıştır. İstanbul'un manevi yapısı ve görsel kimliği, aynı zamanda konumu, sahip olduğu tüm değerleri ile onu ziyadesiyle anlamlı kılmaktadır. İstanbul yıllardır yazarların ve şairlerin kalemlerine, şiirlerin mısralarına nakşedilmiştir. Gemileri karadan yürüten kararlılığı ile Fatih Sultan Mehmet ise; dehası, siyasi kimliği, inancı, azmi, genç yaşına rağmen idealleri ve vizyonu, beraberinde fetheden unvanı ile sadece İstanbul'u değil, adaletle gönülleri de fethetmiştir."

"Şehirler kimlikleriyle, medeniyet izleriyle ve aynı zamanda içinde yaşayan insanların gönüllerin fethedilmesiyle anlamlı kılınır. Fatih'i önemli kılan en büyük özelliklerinden biri de budur. Fatih sadece medeniyet beşiği bir şehri fethetmekle kalmamış, genç yaşında adalet, merhamet ve kültürel zenginlikleri şehrin bütünüyle birlikte manevi olarak da kuşatmıştır. Fethin 567. Yılında başta Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve muzaffer kılınan ordusunu rahmet ve minnetle anıyor, bu cennet vatanda medeniyetlere ışık tutmuş, eşsiz eserler bırakmış tüm ecdadımızı hayırla yad ediyorum."

"Uzun bir aranın ardından bugün, Cuma namazını camilerimizde kılacağız. Bugün iki anlamda da önemli bir gün. Ramazanın güzelliğini bu yıl koronavirüs nedeniyle evlerimizde yaşadık. Birlikte saf tutamadık ama gönüllerimiz bir aradaydı. Bugün uzun bir aradan sonra özlediğimiz camilerimize geri dönüyoruz. Bu zorlu süreci büyük bir özveri ile yürüten ülkemiz, normalleşme sürecine aşamalı olarak geçiyor. Şehrimiz bu konuda büyük adımlar attı. Maske imalatından, dezenfekte işlemlerine birçok hususta emsal teşkil edilecek çalışmaları birlikte başardık."