8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kadının güçlendirilmesinin toplumda huzurun temel şartı olduğunu söyledi. Kadına karşı işlenmiş suçun, hiçbir kültürel veya dinsel temelle meşru hale getirilemeyeceğine vurgu yapan Milletvekili Şahin, "AK Parti iktidarında kadına karşı şiddetle mücadele edebilmek için çok kapsamlı kanunlar çıkardık. Ne yazık ki, bu sorunun kökünü kazıyabilmek için hala yapmamız gereken çok şey var" dedi.

Kadının elinin değdiği her yere zarafet geleceğini, toplumun temel taşı olan kadınların ve annelerin daima fedakarlığın ve sevginin kaynağı olduğunu vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak inşa edilemez. Biz medeniyetimizi yeniden inşa ederken kadın erkek ayrımı yapmaksızın beraber inşa edeceğiz" diye konuştu.

ANNELERİN AYAĞI ALTINDA

Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu söyleyen bir peygamberin ümmeti olarak kadına her türlü saygıyı göstermek gerektiğinin altını çizen Milletvekili Hüseyin Şahin, "Daha güzel bir gelecek istiyorsak kadını destekleyecek işlere imza atmalıyız. Kadınlarımız ve kız çocuklarımız ekonomik büyüme ve kalkınma için de çok önemlidir. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi, toplumumuzun refahı ve sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmaz koşuldur" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

KADINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERME YOLUNDA ÇALIŞTIK

AK Parti iktidarında toplumda kadınların daha etkin yer bulması yönünde bir dizi düzenleme yapıldığını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi: "Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'de 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu' kurduk. Şiddet mağduru kadınlar için özel sığınma evleri açtık. 12 Eylül 2010 tarihli referandum ile kadınlarımızı 'Pozitif ayırımcılık' kapsamına aldık. 2012 yılında 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu' çıkardık. Bu Türkiye'de aile içi şiddetle mücadele etmek için çıkarılmış ilk kanundur ve kadınlarımızı, mağdur olma noktasından haklı olma noktasına getirmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurduk. Yaptığımız sosyal ve demokratik reformlarla önemli mesafeler kat ettik. Bugünkü parlamentoda 81 kadın milletvekilinin 34'ü AK Parti'den seçilmiştir. 81 vilayetimizin tamamında kadın kollarımız var.

MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Ne yazık ki, bunlar yeterli gelmiyor. İnsanlıktan nasibini almayan bir takım hastalıklı ruhlar kadınlarımıza karşı şiddet uygulamakta veya katletmektedirler. Bunlarla amansız bir şekilde mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu tür olumsuzluklarla mücadele toplumun tüm bireylerinin ortak mücadelesi şarttır. Kanunlar ve polisiye önlemler işin bir yönüdür. Diğer yönüyse olumsuzluklara karşı ortak tavır almak ve birlikte mücadele etmektir. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, kadına karşı şiddetin olmadığı güzel yarınlara hep birlikte ulaşmayı dilerim"