Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

İnegöl de dahil olmak üzere Bursa'nın 11 ilçesinde ev ve işyerlerinde katı ve sıvı yakıt yakımı yasaklanmıştı. Tartışmalara yol açan karar 1 Haziran itibariyle başladı.

Yasağın alındığı ilçede Kaymakamlık, Sosyal Yardım Vakfı aracılığıyla ısınma amaçlı kömür dağıtmaya hazırlanıyor. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir firmanın bahçesinde stoklanan kömürler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Yaklaşık bin aileye dağıtılması hedeflenen kömürlerin ağırlı olarak kırsal mahallelerde dağıtılacağı öğrenildi. Kaymakamlığın yasağa rağmen kömür dağıtması yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken; yetkililerden aldığımız bilgilere göre yasak kararı alınan diğer ilçelerde kömür dağıtımlarının tamamlandığı yönünde.

Vatandaşlar kömür dağıtılmasına tepki gösterirken, yardımların kömür yerine doğalgaz yardımı olarak yapılması gerektiğini ifade ederken; doğalgaz olmayan evlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ise kömür dağıtılmaması durumunda mağdur olacaklarını ifade ettiler.

İlçeye ulaştırılan kömürler sonrası İnegöl için alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyen iş dünyası, yasağın kapsamının daraltılmasını isteyerek, "Yasağın kapsamı İnegöl'ün şartlarına göre yeniden belirlenmeli" diye konuştular.