CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak tanınan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli Belediye Meclisi, belediyede bulunan tabelalarda 'Tunceli' ibaresinin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararı aldı.

Alınan bu karar sonrası Türkiye'nin birçok bölgesinde Fatih Mehmet Maçoğlu tepki gösterilirken bir tepki de İnegöl Ülkü Ocaklarından geldi.
İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Demir yaptığı yazılı açıklamada "Tunceli Belediye Başkanının hadsiz ve haince yaptığı Vatan toprağının ayrılmaz bir parçası olarak bildiğimiz ve uğruna Şehit kanı döktüğümüz Tunceli'nin Belediye binası önündeki tabelasını kaldırıp dersim yazarak bu Ülkeye olan isyan ve hainliklerini tekrar dile getirmeye çalışan seyit rıza (Vatan haini) isimli şahsın torunları olduğunu kanıtlamaları bizim için sürpriz olmamıştır. Tunceli bizim için Ankara'dır, Çanakkale'dir, Muş'tur, Trabzon'dur. Bu topraklar üzerinde yaşayıp ta rahat durmayan sağı solu kurcalayıp Aziz Türk Milletini ayrıştırmaya çalışan ne kadar kanı bozuk varsa bir an önce hesaplarının sorulması ve gereken neyse onun yapılması gerekmektedir. " dedi

GÖREVDEN ALINSIN

Tunceli Belediye Başkanının görevden alınmasını isteyen Alparslan Demir "Dün Sabiha Gökçen nasıl bu isyanı bastırdıysa bugünde içimizde Mustafa Kemaller Sabiha Gökçenler şükürler olsun ki bolca vardır ve bir an için tereddüt duymadan ileri atılmayı beklemektedir. İnegöl Ülkü Ocakları olarak bu yapılan hainliğin bir an önce düzeltilmesi ve belediye başkanı diye seçilen o kimliksizin görevden alınıp gereken ceza verilmesini Büyük Türk Devletinden bekliyor ve yanlarında olduğumuzu buradan bildiriyoruz. Ülkü Ocakları bu Toprakların 57. Alayıdır. " ifadelerini kullandı.