MAHALLE OTOPARKLARININ SAYISI ARTIYOR

İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesinde 12 araçlık otoparkın yapımını tamamlayarak hizmete aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, bugün otopark alanında incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Dülger, "Mahallelerimize nefes aldıracak projeleri uygulamaya devam ediyoruz. Şehri rahatlatacak ve günümüz koşullarında halkın ihtiyaçlarına cevap verecek; dinlenme mekanları, meydanlar, otoparklar, yeşil alan ve çocuk oyun alanları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Mahalle otoparkları dedik; bu noktada vatandaşlarımızın kent yaşamında daha rahat hareket edebilmesi adına hayata geçirdiğimiz en önemli projelerimizdendir. Bu doğrultuda mahalle otoparklarımızın sayılarını her geçen gün arttırıyoruz. Bugün de Mesudiye Mahallesi Gülistan Sokakta yapmış olduğumuz 12 araçlık otoparkın incelemesi için burada bulunuyoruz" dedi.

40 BİN TL'YE MAL OLDU

Mahalle otoparkı çalışması hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Dülger; "Çalışma alanıyla ilgili bilgi vermek gerekirse; söz konusu alanda otopark alanı ihtiyacı olduğuna dair gelen talepler doğrultusunda hazırlanan otopark düzenleme projesi 550 m2'lik bir alanı kapsamaktadır. Proje uygulama alanında; 12 araçlık 180 m2'lik otopark alanı, 55 m2'lik yeşil alan ve 315 m2'lik tretuvar alanı bulunmaktadır. Projedeki yeşil alana çeşitli türlerde yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renklerde parke taş uygulaması yapılmıştır. Mesudiye Mahallesi otopark düzenleme uygulamamızın belediyemize olan yaklaşık maliyeti ise 40 bin TL'dir" diye konuştu.

YARINLARA DAHA GÜVENLE BAKAN BİR İNEGÖL

Dülger, Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle devam eden diğer çalışmalar hakkında da bilgiler verdiği açıklamasını şöyle tamamladı: "Baykoca Mahallesi Defne Sokak Semt Sahası düzenlemesi, Orhaniye Mahallesi Varışlı Sokak Çocuk oyun alanı ve Otopark Alanı düzenleme çalışmaları tamamlanmıştır. Tahtaköprü Mahallesi Meydan düzenlemesi, Ertuğrulgazi Mahallesi Ihlamur Sokak peyzaj düzenlemesi, Turgutalp Mahallesi Fazilet Sokak koruluk alan düzenlemesi, Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi Semt sahası düzenleme uygulamalarımız ise devam etmektedir. Yarınların İnegöl'ünü inşa ediyoruz. Yarınlara daha güvenle bakan bir İnegöl, sosyal donatı alanlarıyla nefes alan bir şehir için dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz. Bizim tek düşüncemiz, tek gayemiz, İnegöl."