Türkiye Satranç Şampiyonası küçükler grup milli takım seçmeleri 27 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Konya'da gerçekleştirildi. Farklı yaş gruplarının mücadele ettiği turnuvaya toplam 1500 sporcu katıldı. İnegöl Satranç Kulübünün 7 sporcu ile katıldığı turnuvada Zeynep Sönmez geçen yıl elde ettiği derecesini bu yıl da koruyarak Türkiye 4'ncülüğü milli takım havuzundaki yerini korudu.

İnegöl Satranç Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Bahçeci yaptığı açıklamada; satranç sporunun öğrencilerin gelişim noktasında ki önemine değinerek, "Bu bağlamda ilçemizde bu aktiviteyi daha geniş kulvarlara taşımak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızda yalnız bırakmayan İSKO ve Fatih Konukoğlu ile İnegöl halkına teşekkür ederim" dedi.

Yönetim kurulu üyesi Temel Başol ise ilçede tek olan kulüple ilgili yapılan çalışmaları değerlendirerek, 2017 yılında kurulan satranç kulübünde şu ana kadar 5-18 yaş arası 1000 dolayında kişiye satranç eğitimi verdiklerini söyledi.

Bizim motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz Bizim motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz

Başol, yerel ve ulusak bazda önemli başarılar kazanan İnegöl Satranç Kulübünde amaçlarının toplumda lider ve model olacak araştırmacı, kendine güvenen,planlı hareket eden sporcu bireyler yetiştirmek olduğunu ifade ederek, "Satranç ayrıca çocuklarda motivasyonu yükselten davranışların düzelmesine yardımcı olan özgüven ve katılımcılığı arttıran kolay öğrenilen,ve her yaşa hicap eden bir spordur" dedi.