Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)'nin de katkılarıyla MOS Fuarcılık tarafından düzenlenecek bu büyük organizasyon, 260 bin metrekare alanda hayata geçirilecek. 23 salonda 3 bin'den fazla yerli ve yabancı markanın katılımına ev sahipliği yapacak.

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi

Türkiye mobilya sektörünün dünya pazarına açılan vitrini olacak bu önemli fuarla ilgili MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Balcı, "2020 yılı hem ülkemiz açından hem de dünya açısından beklenilmedik olaylara sahne oldu. Covid-19 pandemisi nedeniyle yıl içerisinde ticari faaliyetlerimizde aksaklıklar meydana gelmiş olsa da verilen bu sınavda Türkiye, küresel mobilya pazarında 6 basamak birden atlayarak ihracat yapan ülkeler arasında sekizinci sıraya yükselmiştir. Pandemiye rağmen sektörümüz güç kaybetmeden çalışmalarına devam etmektedir. Yabancı alıcılar Türkiye'ye gelmek için can atıyorlar. Kaliteli, uygun fiyatlı ve tasarım gücü yüksek Türk mobilyasına dünyadan yoğun bir talep var" dedi.

Başkan Mustafa Balcı, 27 Nisan ve 2 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek büyük buluşma için katılımcı markaların ön hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirirken dernek olarak üye firmaları ile birlikte fuara katılacaklarını belirtti.

Başkan Balcı son olarak "Dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla buluşturacak olan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda bu sene de en zarif ev mobilyalarından, iç mekan tasarımlarına ve global mobilya trendlerine kadar bir çok ürünü hem B2B hem B2C alıcılarla buluşturacak büyük bir şölene imza atacağız" ifadelerinde bulundu.