Dünyanın zor bir dönem içinden geçtiğini belirten İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, "Biz de dönemsel olarak bu problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Nisan ayında emlak ofislerinin toplasanız 20 gün açık kaldı. Pandeminin bize yaşattığı olumsuzluklar, beklentilerin düşük olması, toplumun yaşamış olduğu pskolojik gerginlikler hepimizin konut almasıyla ilgili yaklaşımların azalmasına neden oldu. Sadece olumsuzluklar bunlarla da kalmadı kredi puanlarının yükselmesi en uygun kredi oranının bile konut alırken geçen yıl ki oranların 2 katı olması ile rakamlarda bizi kötü bir durumla karşı karşıya bıraktı."

Motorine indirim bu gece geliyor Motorine indirim bu gece geliyor

"Nisan ayında konut satış rakamları toplam 284 adetle gerçekleşti. Mart ayında bu rakam ise İnegöl de 319, geçen yıl nisan ayında ise 138 adetti geçen aya göre rakamlarımızda düşüşler gerçekleşirken geçen yıla göre de artış görünüyor.
Gelecek aylarda beklentilerimiz ise şöyle mayıs ayı sokağa çıkma yasaklarından dolayı emlak ofisleri kapalı kaldı. Umarım gelecek aylarda satışların daha iyi olacağını düşünüyoruz. Fakat şöyle sıkıntılarında bizi beklediğini düşünüyoruz; kredi oranları yüksek olması, inşaat maliyetlerinin ciddi anlamda artış gösteriyor olması ve arazi fiyatlarının yükselmesi konut fiyatlarını böylelikle artıracağını düşünüyoruz. Basında gördüğüm kadarıyla demir son 2 haftada %20 ye varan fiyat artışı olduğundan bahsediliyor. Bu durumlar söz konusuyken ne yazık ki satışların stabil kalacağını belki de düşebileceğini bile düşünüyoruz." diye konuştu.

Ev alacaklara önerilerde de bulunan Başkan Uçaravcı, "2021 yılının 2. yarısında maliyet artışlarından dolayı fiyat artışları olacağını düşünüyoruz. Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız fazla vakit kaybetmeden biran önce konut yatırımınıza hayata geçirin. Ne yazık ki şehrimizde konut ve arazi stoğu da çok azaldı. 2022 yılında fiyatlarda da yükselişlerin ciddi olacağını tahmin ediyoruz." dedi.