Öğretmenler Günü kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru'yu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Şen, basın açıklamasında bulundu.

Öğretmenlerin gününü kutlayan Şen, "Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan biz gençlerin ve çocukların eğitimi için büyük bir özveriyle çalışan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Öğretmene ve öğrenme faaliyetine değer verilmeyen bir ülkede sağlıklı bir geleceğin inşa edilmesi mümkün olmayacaktır. Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları olarak yıllardır atama bekleyen 700 binden fazla öğretmen adayının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla basın toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Eğitim Sisteminin yap-boz tahtasına çevrildiği, sürekli değişen sınavlarla büyük bir karmaşıklığın yaşandığı, öğrencilerin gelecek kaygısıyla eğitime devam etmeye çalıştığı bir ortamda üzerimize düşen mesuliyet her zamankinden daha fazladır."

"Yıllarca emek verip lisans eğitimi aldıktan sonra görevine ataması yapılmayan öğretmen adaylarını gündelik işlerde çalışmaya, inşaatta çalışmaya, garsonluk yapmaya zorlayan, onları psikolojik sorunlarla baş başa bırakan bu düzeni kabul etmiyoruz. Öğretmen adayları; yıllarca atanmayı beklerken sınavlara katılmakta, mülakat adaletsizliği, yeterli sayıda atamanın yapılmaması neticesinde mesleklerini icra edememektedir. Sınıflarda öğretmenlik yapması gereken insanların, yıllarca harcadığı emeğin hiçe sayılması, geçim derdi ile boğuşmaya mahkum edilmesi kabul edilebilir değildir."

"Öte yandan öğrencileri öğretmensiz bırakan, 'ücretli öğretmenlik' adı altında çok düşük ücret karşılığında farklı bölümlerden mezun olmuş kişileri öğretmen olarak çalıştıran ve böylece maddi kazanç sağlamaya çalışan düzeni kabul etmiyoruz. 'Ücretli Öğretmenlik' uygulaması hem düşük ücret verilen kişi, hem de atama bekleyen öğretmen adaylarına büyük bir haksızlıktır. Biz gençler olarak; emeklerin zayi olmadığı, ehliyet ve liyakatin önemsendiği adil bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsanın emeğini gasp eden, onu sefalete mahkum eden bütün yaklaşımları reddediyoruz."

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"Öğretmen maaşlarını yük olarak gören Milli Eğitim anlayışını kabul etmiyoruz. Eğer bugün bir yükten bahsedilecekse öncelikle ihalelerle yandaş holdinglere aktarılan milyarlardan bahsedilmelidir. Eğer bir yükten söz edeceksek; Günlük harcaması 10 milyon lirayı geçen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ülkemiz için ciddi bir maddi yüktür." dedi.