Alınan bilgiye göre, Bursa istikametinden İnegöle gelmekte olan sürücü Gülfem Yaran (28) yönetimindeki 06 BA 1506 plakalı özel otomobil, Yenice köprülü kavşağı mevkiine gelince sol şeritte yavaşlayarak durdu. Yolun ortasında duran otomobile, Bursadan gelip İnegöle gitmekte olan İsmail K. yönetimindeki şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 16 KK 772 plakalı otobüs, arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisi ile otomobilde bulunan sürücü ile yanındaki arkadaşları Almira Burcu A.(28) ile Belgin U. (40) hafif şekilde yaralandı. Otobüste yaralanan olmazken, yolcular kaza sonucunda heyecanlandılar. Hafif yaralı genç kızlar, olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. 112 Acil servis ambulansından inen yaralılardan biri ambulansta görevli doktorun koluna girip, samimi bir şekilde acil servise gitmesi ise tepkilere yol açtı.

Yaralı öğretmenler, acil servisteki müdahalenin ardından taburcu edildiler. Çarpmanın etkisi ile arka kısmında maddi hasan meydana gelen otomobil çekici yardımı ile yoldan kaldırılırken, otobüs ise terminale gönderildi. Kaza ile alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.