YAĞIŞ ETKİLEDİ

Alınan bilgilere göre; Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) mobilya firmasından aldığı işçileri evlerine götüren Savaş G., idaresindeki 16 S 6129 plakalı servis midibüsü, Bursa-Ankara karayolu üzerinde iddiaya göre önünde yavaşlayan araca çarpmamak için yavaşladığı sırada yağış nedeniyle yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıktı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Savrulan servis aracı, yol ortasındaki elektrik direği ile ağaca çarptıktan sonra devrildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık ve emniyet ekibi sevk edilirken; kaza nedeniyle yol kısmen trafiğe kapandı.

10 YARALI

Kazada, sürücü ile işçilerden İnan G., İbrahim B., Deniz Ö., Meryem Ç., Sadettin A., Kadir K., Songül B., Fahriye K., ve İsa T., yaralandı. Kaza yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.

KAZA ANI KAMERADA

Öte yandan, kaza anı, çevredeki işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde midibüsün kontrolden çıktığı ardından kaldırım üzerinde sağa yattığı görülüyor.

Bu arada iddiaya göre midibüs şoförüne hastanede yapılan alkol testinde araç sürücüsü alkollü çıktı. Kendisinin alkollü olmadığını iddia eden midibüs sürücüsü derdini polislere anlatmaya çalıştı. Alkollü olmadığını anlatmaya çalışan sürücünün imdadına İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz yetişti.

ALKOL METRE BOZUK İDDİASI

Hastanede bulunan alkol metreyi üfleyen Bahattin Korkmaz da alkollü çıktı. Durumdan şüphelenen emniyet ekipleri de alkol metreye üflediklerinde alkollü göstermesi üzerine trafik ekipleri kendi alkol metrelerini getirerek tekrardan ölçüm yaptılar.

Yeni yapılan ölçümde araç sürücüsünün alkollü olmadığı ortaya çıktı.